Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A US Open-győztes szerint Rybakina a világ legjobbja füvön, és ő Wimbledon idei favoritja

Takács Márton

Publikálva 22/06/2023 - 13:31 GMT+2

A világranglista 3. helyezettje, Elena Rybakina wimbledoni címének megvédésére készül. A US Open 2003-as győztese, a Wimbledonban háromszor is döntőző Andy Roddick úgy gondolja, hogy idén is Rybakinát kell legyőzni a londoni Grand Slam-tornán a trófeáért.

Elena Rybakina Grand Slam-bajnok! - videó

Andy Roddicknál a címvédő Elena Rybakina Wimbledon legnagyobb esélyese.
Ő a világ legjobb füvespályás játékosa
A Wimbledonban 2004-ben, 2005-ben és 2009-ben is döntőző, és mindhárom alkalommal Roger Federertől vereséget szenvedő Andy Roddick szerint a címvédő Elena Rybakina a favorit Wimbledon megnyerésére – a fenti, tőle származó idézet értelmében.
Roddick ellen 2009-ben 5:7, 7:6(8–6), 7:6(7–5), 3:6, 16:14 nyert Federer minden idők egyik legemlékezetesebb GS-fináléjában. Van tehát bőven tapasztalata az amerikainak erről a borításról.
Rybakina tavaly nyerte meg első Grand Slam-címét Wimbledonban, 2021-ben a főtáblán debütálva a negyedik fordulóig jutott. Idén két 1000-es címet nyert - Indian Wellsben és Rómában -, valamint döntőt játszott az Australian Openen és a Miami Openen is.
A korábbi világelső Roddick úgy véli, hogy a fűre való átállás csak előnyére válik Rybakinának és erőtől duzzadó játékának.
"Nálam nagyobb Iga Świątek-rajongót nem találni, nagyon tisztelem őt, szóval ez nem sértés Iga felé, de ő még nem bizonyított ezen a felületen, és amit ő csinál salakon, azok a dolgok nem ültethetők át a füves pályára.
Ezzel szemben mindaz, ami Rybakina számára nehézséget jelent salakon a mozgással, az ütések lassításával a pályán, az Wimbledonban hozzáadott értéket képvisel. Nem tudom, hogyan nem lehet őt a favoritnak tekinteni." - mondta Roddick a Tennis Channelnek.
picture

Így jelentette be visszalépését a wimbledoni címvédő Rybakina

Roddick szerencsére itt nem állt meg, folytatta az esélylatolgatást.
"Úgy gondolom, hogy Sabalenka a második számú favorit, aztán Iga a harmadik vagy negyedik, de Iga inkább tapasztalatlan füvön, és biztos vagyok benne, hogy ő is ezt mondaná. Ez a borítás némi kihívást állt elé, különösen, ha gyorsan játszik." – tette hozzá.
Rybakina, aki betegség miatt a harmadik forduló előtt visszalépett a Roland Garrosról, a 2023-as füves szezonját a selejtezős Polina Kudermetova elleni 6:4, 6:2-es győzelemmel kezdte második kiemeltként Berlinben. Viszont vereséggel folytatta, Donna Vekic 6:7(1), 6:3, 6:4-re nyert ellene egy 2 óra 14 perces meccsen, és bejutott a bett1open negyeddöntőjébe.
Rybakina az első adogatásai után a pontjai 84%-át nyerte meg, míg Vekic 78%-ot, de a kazah második szervája az egész mérkőzésen cserben hagyta őt.
Vekic azt mondta legyőzöttjéről a meccs után, hogy "szerintem jelenleg ő a legjobb adogató a női tornán".
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés