Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Becker szerint Zverev nem fogadhatja el a gyenge teljesítményeket, ha utol akarja érni Alcarazt

Minich Réka

Publikálva 22/07/2023 - 15:50 GMT+2

Boris Becker a német Eurosportnak adott interjút, ahol többek között honfitársa, Sascha Zverev wimbledoni teljesítményéről is beszélt. Szerinte Zverev hiába nyerte vissza a sérülése után a fizikai erőnlétét, muszáj lenne változtatnia, hiszen a kimaradt szűk egy évben csúnyán lehagyta őt a spanyol Carlos Alcaraz. Ehhez viszont nem tarthatja a harmadik fordulós wimbledoni kiesését okénak Zverev.

El sem akart indulni, de már nyolcaddöntős - Berrettini Zverevet is búcsúztatta Wimbledonban

Boris Becker tudja, hogy Sascha Zverevnek nem volt könnyű a wimbledoni szereplése, de szerinte nem nyugodthat bele a német, hogy csak a harmadik fordulóig jutott.
Alexander Zverev két sima meccsel indított Wimbledonban, de aztán a harmadik fordulóban kiesett Matteo Berrettini ellen. Az olasz úgy is tovább tudott jutni, hogy hosszú kihagyáson van túl, számára már az is nagy szó volt, hogy ott lehetett a füves pályás szezonban a pályán.
Zverev meglepő módon reagált a kiesésre, szerinte sok hibát nem vétett és nincs gondja azzal, ha ilyen kiélezett meccseken kikap. A háromszoros wimbledoni győztes Boris Becker szerint ezt a hozzáállást el kell felejteni.
„Ilyeneket nem hallunk Novak Djokovic vagy Carlos Alcaraz szájából, ha egy hosszabb sérülésből visszatérő ellenfél ellen kiesnek a harmadik fordulóban. Ez így kevés Zverevtől, eléggé zavart, hogy ennyi tanulságot vont le az egészből.
Általában Sascha kritikus szokott lenni magával, még a nyilvánosság előtt is, ezért sem tetszik, hogy most ennyire nem volt önkritikája.
Itt nem csak arról van szó, hogy jó volt az ellenfele. Ha fejlődni akar, akkor muszáj feltennie magának a kérdéseket, hogy a saját játékán hogy tudna javítani. Hogy kellene lejátszani a rövidítéseket? Hogy tudnám jobban visszaadni a szerváit? Hogyan lehetne jobb a helyezkedésem?
Szerencsére sikerült hamar visszanyerni az egészségét a tavalyi brutális bokasérülése után, de a játéka többi része nem az igazi. Tavaly Párizsban még megverte Alcarazt, de az azóta eltelt egy évben a fiatal spanyol bámulatosan fejlődött, ami Sascháról nem mondható el.”
Becker szerint Zverev számára megfontolandó lenne egy komolyabb környezetváltozás, egyelőre nem látszik, hogy mi lenne a célja és ezt hogyan tudná elérni. A háromszoros wimbledoni győztes ugyanakkor elismerte, hogy Zverev szereplését nem könnyítette meg, hogy többször is félbeszakított estinek induló meccseket kellett játszania.
„Ha az első meccset játszod a centerpályán, vagy az egyesen, akkor könnyebb dolgod van, hiszen a szervezők előre be tudják húzni a tetőt, ha kell. Sascha a sok csúszás miatt csak a negyedik napon léphetett először pályára, mire Djokovic már a harmadik fordulóba is bejutott. A kedvező beosztáshoz viszont feljebb kell lenned a ranglistán, amihez javulni kell. Nyilván zavaró volt az egész, de a többiek kiérdemelték, hogy jobb beosztást kapjanak.”
Becker azzal sem ért egyet, hogy Zverev ennyi tornán indul, szerinte a hamburgi teniszezőnek most nem erre lenne szüksége.
„Most pályára lép Bastadban, aztán Hamburg és Rothenbau jön, amik salakos versenyek. Gondolom, utána rögtön keményre vált, hiszen el kell kezdenie a felkészülést a US Openre. Jönnek az észak-amerikai versenyek, Sascha pedig addig is szinte minden héten tornát játszik.
Szerintem most jobb ötlet lenne egy hosszabb edzőtábor, ahol javítani tudna a gyengeségein és tovább javítani az erősségein.
Valaminek változnia kéne, hiszen most Sascha nagyon messze van nem csak Alcaraz, de még 3-4 játékos szintjétől is. Ez még nem a világ vége, de valamin változtatni kéne, különben semmi sem fog változni.”
Zverevnek nem csak a pályán kéne javulnia, de valószínűleg büntetés elé is néz, hiszen újabb korábbi barátnője vádolta meg bántalmazással. Az ügy valószínűleg pénzbírsággal fog végződni, de ez korántsem jó hír a német teniszező számára, hiszen nemrég zárult le az ATP ellene folytatott vizsgálata, amit egy másik barátnője bántalmazása miatt folytattak ellene.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés