Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bondár Anna: Sajnálom a döntő szettet, lehetett volna szorosabb is

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/07/2023 - 18:59 GMT+2

Bondár Anna 6:3, 3:6, 6:2-re kikapott Bianca Andreescutól az 1. fordulóban Wimbledonban. A magyar teniszező a mérkőzést követően az Eurosportnak elmondta: keveset játszott füvön a torna előtt, ami a rossz kezdésben is szerepet játszott. Idővel azonban feljavult a teljesítménye, ezért is sajnálja, hogy a döntő játszma legelején kétszer is elveszítette a szerváját.

Bondár Anna

Fotó: Other Agency

Bondár Anna játéka feljavult a második szettre, de a lendületét nem sikerült megőriznie a döntő játszmában.
Egyéniben véget ért Wimbledon Bondár Anna számára, akinek nagyon nehéz dolga volt az első fordulóban, ugyanis a US Open-bajnok Bianca Andreescuval sorsolták össze. A kevés füvespályás mérkőzés látszódott a formáján, de a második játszmára feljavult a játéka, és sikerült kiegyenlítenie a kanadai ellen.
Bondár Anna az Eurosportnak elmondta: sajnálja, hogy a döntő szett elején nem tudta tartani a szerváját, mert ha ott egy kicsivel jobban bírja, szorosabbá tehette volna a találkozót. Anna párosban még versenyben van Wimbledonban, a tornát követően pedig visszavált salakra, és többek között Budapesten is pályára lép majd.
Mind a hárman nehéz sorsolást kaptatok. Te mire gondoltál, amikor láttad, hogy Bianca Andreescu lesz az ellenfeled?
"Egyikünk sem kapott könnyű ellenfelet, én például egy korábbi Grand Slam-bajnokkal játszottam. Egy Grand Slamen természetesen senkire sem lehet azt mondani, hogy könnyű ellenfél. Nehéz meccsre számítottam, főleg azért, mert egyéniben nem tudtam füvön készülni, csak párosban játszottam le egy meccset. Az elején egy kicsit üresnek éreztem magam, hiányzott a tapasztalat, egyébként sem játszottam sok meccset füvön.
Amikor haladtunk előre, elkezdtem jobban játszani, és szerintem a második szettben jól is ment a játék, de a fontos pillanatokban jobban teniszezett, rengeteg bréklabdát hárított, én meg keveset tudtam kihasználni. Sajnálom a döntő szettet, mert hamar brékhátrányba kerültem kétszer is. Úgy gondolom, ha legalább a szervámat tudtam volna tartani, lehetett volna szorosabb is ez a szett. De így alakult sajnos."
Volt bréklehetőséged is a harmadik szettben, amit végül nem sikerült kihasználni. Benned volt, hogy ha esetleg egyet vissza tudsz venni az elveszített adogatójátékok közül, visszajöhetsz a meccsbe?
"Dupla brék volt, tehát az egy kevés lett volna. Ha felzárkózok, akkor talán ő is érezte volna magán a nyomást, de sajnos nem így alakult. Próbálkoztam a végéig, de most csak ennyi jött össze."
Most már 100-on kívül vagy a ranglistán, vagyis a Grand Slamekhez pontokat kellene gyűjteni. Tudod már, hogyan alakulnak a következő hetek?
"Most még párosozom, aztán visszamegyek salakra. Lesz majd a budapesti WTA-verseny, ahol tavaly elődöntőztem, szeretnék idén is jól szerepelni. Nyáron főként salakon fogok játszani, és majd augusztusban kezdek kemény pályán teniszezni. Valószínű, hogy a US Open-főtábláról lemaradtam, szóval ott vélhetően selejtezőben indulok majd. A cél azonban az, hogy visszakerüljek a 100-ba, és ezeken a tornákon tudjak játszani."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés