Wimbledon - Rybakina: a győzelem közös siker

A moszkvai születésű, 23 éves játékos 2018 óta szerepel kazah színekben, azért váltott országot, hogy több anyagi segítséget kapjon. Ő lett az ország első Grand Slam-győztese egyesben, miután a szombati női döntőben három szettben legyőzte a tunéziai Ons Jabeurt.
"Amióta Kazahsztánt képviselem, boldog vagyok, hogy folytathattam a játékot profi szinten" - fogalmazott Ryibakina kedden, amikor hazaérkezett Nur-Szultanba.
Wimbledon
Djokovic és Rybakina a vesztesek között – az elmaradó wimbledoni pontokkal a játékosokat büntették
13/07/2022 16:31
"Senki nem tudta előre, hogyan fog sikerülni az országváltás. Természetesen nagyon örülök annak, ami történt. Fontos döntés volt a számomra" - folytatta.
A kazah szövetség és Bulat Utemuratov elnök támogatásának köszönhetően úgy érzem, ez a siker közös.
Rybakina felidézte, hogy miután elhagyta Oroszországot, nem volt könnyű a váltás a profik közé.
"A junior korosztály után nem egyszerű a profi lét, különösen az, hogy előkelő helyen jegyzett játékossá válj, sokaknak nem is sikerül a váltás. Számomra ez nagyon fontos időszak volt, ezért nagyon hálás vagyok az időért és lehetőségért, amit kaptam" - fogalmazott.
Rybakina elárulta: először fel sem fogta igazán, hogy wimbledoni bajnok lett, a meccslabda után ezért is maradt el részéről a másoktól látott eufórikus ünneplés.
"Abban a pillanatban fel sem fogtam, hogy befejeződött a mérkőzés és megnyertem a legnagyobb tornát. De szuper boldog vagyok, megváltoztak a dolgok, ez biztos" - mondta arra utalva, hogy óriásira nőtt az érdeklődés iránta, amit biztosan nem lesz egyszerű kezelnie, de megpróbál pihenni és felkészülni a következő versenyeire.
MTI
Wimbledon
Saját győzelmüket látják az oroszok Rybakina sikerében, pedig ez épp az orosz tenisz kudarca
10/07/2022 18:55
Wimbledon
A wimbledoni győztes kazah alig hiszi el, hogy történelmet írt
10/07/2022 10:04