Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicot megnyugtatta a Kokkinakis elleni űrtenisz, Murray a csalódottsága ellenére folytatni akarja

Németh Dániel

Frissítve 30/06/2022 - 12:36 GMT+2

Novak Djokovic elégedetten értékelt a második fordulós sikerét követően, ugyanis remek tenisszel búcsúztatta Thanasi Kokkinakist. Teljesítményével még saját magát is sikerült meglepnie, mivel nagyot lépett előre a Soonwoo Kwon elleni meccshez képest. A briteknek viszont nem volt jó napjuk: Emma Raducanu és Andy Murray is a Centerpályán búcsúzott.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Kettőből semmi: a Centerpálya ezúttal nem hozott szerencsét a brit játékosoknak.

A második fordulóra a valódi Novak Djokovic is megérkezett, aki kis túlzással azt csinált Thanasi Kokkinakisszal, amit csak akart. A torna első kiemeltje 29 nyerővel és 14 hibával zárta a meccset, fogadóként pedig hihetetlen szinten játszott: a pontok közel felét megnyerte Kokkinakis adogatásait követően. Djokovic ennek megfelelően elégedetten értékelt, kiemelve, hogy ez a játék nagy ugrás volt a Soonwoo Kwon elleni találkozóhoz képest.
„Úgy gondolom, nagyon magas színvonalon teniszeztem. Sokkal jobban játszottam, mint az első meccsemen. Tudtam, hogy jól kell kezdenem, mert trükkös ellenfél állt a túloldalon, aki kiválóan szervál és nagy tenyeressel is rendelkezik. El akartam kerülni, hogy túl sok ideje legyen. Az alapvonalról kevés ki nem kényszerített hibát ütöttem, és vissza tudtam tenni a labdát a pályára, amikor arra volt szükségem. Megnyugtató ez a teljesítmény.”
A 20-szoros Grand Slam-bajnoktól azt is megkérdezték, adott-e neki extra motivációt, hogy egy picit visszavághatott Ausztráliának. „Ugyanolyan intenzitással játszottam, mint bármelyik meccsemen. Próbáltam végrehajtani a taktikát és a meccstervet, minden tőlem telhetőt megtettem a győzelemért. Szóval nem, nem volt bennem extra vágy csak azért, mert Thanasi ausztrál. Ami azt illeti: épp az ellenkezője, mert nagyon jóban vagyok Thanasival.”
picture

Novak Djokovic - Thanasi Kokkinakis - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Szerdán két brit teniszező is lehetőséget kapott a Centerpályán, sok sikerélményben azonban nem volt része a hazai közönségnek. Emma Raducanu két sima szettben szenvedett vereséget Caroline Garciától, Andy Murray-t pedig a korábbi wimbledoni elődöntős John Isner búcsúztatta egy lényegesen szorosabb találkozón. Érthető módon mindkét teniszező csalódottan értékelt, ugyanakkor azt is elmondták, nem dőlt össze a világ a vereségük miatt.
„Minden vereséget nehéz feldolgozni, de úgy vélem, Caroline nagyszerűen teniszezett. Kiváló teniszező, és ma egyszerűen nem találtam meg a játékának az ellenszerét. De el tudom fogadni, mert nem voltak olyan elképesztően nagy elvárásaim. Nagyszerű tapasztalat volt, hogy a Centerpályán kaptam lehetőséget” – magyarázta Raducanu, aki elárulta: nehezen alkalmazkodott a szélhez, ezért az ütések hosszával és erejével egyaránt meggyűlt a baja.
picture

Caroline Garcia - Emma Raducanu - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Raducanu azt is elmondta, nem érzi azt, hogy összetörné őt a Grand Slam-győzelemmel járó extra nyomás. „Nincs rajtam nyomás. Miért is lenne? Még mindig csak 19 éves vagyok. Ez egy vicc. Szó szerint Grand Slam-bajnok vagyok. Remek lesz visszatérni New Yorkba, mert most már elég sok tapasztalatom van a nagy pályákról, a kiemelt figyelmet generáló, sok szurkoló előtt lejátszott meccsekről. Számomra minden a tanulásról szól, igyekszem minden pillanatot megélni.”
„Eléggé csalódott vagyok” – ismerte el a sajtótájékoztatón Murray, aki 6:4, 7:6, 6:7, 6:4-re elveszítette az Isner elleni mérkőzését. A skót szerint a szervák döntöttek: neki rosszul ment, az amerikai viszont önmagához mérten is extra napot fogott ki. „Az első két szett alatt nem szerváltam valami jól. Talán még láttam is a statisztikát a kivetítőn, mintha 47% lett volna az első szerva. Ez nyilvánvalóan nem segített, ő ugyanis kiemelkedően jól adogatott, ahogyan arra számítani lehetett.”
Murray az Australian Opent követően azt mondta, többet vár magától a Grand Slameken, és az a célja, hogy eljusson legalább a második hétig. „Nem változott a véleményem. Ugyanakkor szerintem a legtöbb játékos azt mondaná, hogy a győzelem vagy a vereség csak néhány ponton múlik. Egyszerűen nem teniszeztem elég jól ezekben a helyzetekben” – mondta Murray, hozzátéve: a vártnál gyengébb adogatásaiban a stuttgarti sérülésének is lehetett szerepe.
picture

Isner - Murray - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Minden egybevetve azonban jól érzi magát fizikálisan, ezért egyelőre folytatja a pályafutását. „A tavalyi több szempontból is más helyzet volt. Nyilvánvalóan nagyon szerettem volna Wimbledonban játszani, ugyanakkor azt éreztem, nincs meg a játékom, hogy jól teljesítsek. Erőnlétileg rossz helyzetben voltam, ami frusztrálttá tett, és mivel a testem nem volt megfelelő állapotban, hogy a legjobbakkal felvegyem a versenyt, megkérdőjeleztem, megéri-e a befektetett munka.”
Isner a mérkőzés után azt mondta: pontosan tudta, hogy egyetlen hatékony fegyvere lesz Murray ellen, így hát erre kellett összpontosítania. „Rámentem a szervákra, hogy tartsam az adogatójátékaimat, ami a mai este során összejött. Tény: 0-8 volt a mérlegem Andy ellen, de sok szoros meccset játszottunk korábban. Voltak esélyeim, csak épp azokat nem sikerült kihasználni. Ma – azt hiszem – ez összejött.”
Az amerikai a meccsen beverte pályafutása 13723. ászát is, így már csak öt választja el Ivo Karlović rekordjától. "Igen, a következő meccsen meglesz, legalábbis hat ásznak össze kellene jönnie. Elég menő. Emiatt nem kerülök a hírességek csarnokába, én nem tartozom oda, de mégis egy rangsor élére kerülök. Úgy tervezem, hogy folytatom a játékot, vagyis tovább fogom növelni. Nem tudom, hogy megdöntik-e valamikor, de az biztos, hogy sokáig az élen maradok.”
picture

Jannik Sinner - Mikael Ymer - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Isner következő ellenfele Jannik Sinner lesz, aki négy szettben búcsúztatta Mikael Ymert. „Az biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz, különösen füvön. Kiválóan szervál. Remélhetőleg egy kicsit jobban fogom olvasni az adogatásait, de John szerváit fogadni az egyik legnagyobb kihívás. Lesznek nagyon fontos pillanatok, különösen az ő adogatásainál, szóval igyekezni fogok. Nem lesz sok ritmusa a meccsnek, de meglátjuk.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés