Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicnak nem kell a Nadallal való GS-rivalizálásra gondolnia Wimbledonban Corretja szerint

Takács Márton

Publikálva 22/06/2022 - 16:34 GMT+2

Alex Corretja, az Eurosport szakértője szerint Novak Djokovic úgy tudja a legjobban kezelni a hetedik wimbledoni bajnoki címe megszerzéséhez szükséges nyomást, ha nem gondol Rafael Nadal előnyére a megnyert Grand Slam-tornák versenyében. Nadal, aki a hónap elején nyerte meg a Roland Garrost, 22 GS-címnél jár, míg Djokovic 20-nál tart.

Novak Djokovic és Rafael Nadal a 2018-as wimbledoni elődöntőjükön

Fotó: AFP

Novak Djokovic idei wimbledoni teljesítményszintje attól függhet, érzelmileg hogyan kezeli a tornát.
Alex Corretja szerint Novak Djokovic nem gondolhat a Rafael Nadallal való rivalizálásra az idei wimbledoni tornára készülve.
Nadal jelenleg 22 Grand Slam-győzelemnél tart, miután a hónap elején megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot, annak ellenére, hogy a problémás bal lábát végig zsibbadtnak érezte a 14. párizsi bajnoki címéig tartó menetelése során, és azt mondta, több injekcióra volt szüksége, hogy kibírja a tornát.
Djokovic eközben még mindig 20-nál tart, Londonban viszont címvédőként vághat neki az év harmadik Slam-tornájának. Ráadásul első kiemeltként, pedig csak harmadik a világranglistán, de a világelső orosz Daniil Medvedev nem indulhat, Alexander Zverev pedig még a Garroson begyűjtött csúnya bokasérülésével bajlódik.
Az Eurosport elemzője, Corretja úgy véli, Djokovicot hihetetlenül nehéz lesz legyőzni füvön, de egyik játékos sem gondolhat túl sokat a másikra a június 27-én kezdődő Grand Slam-tornára készülve.
Nadal és Djokovic a Roland Garros negyeddöntőben négyjátszmás, káprázatos mérkőzést játszott egymással, amelyet Nadal 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4) arányban nyert meg.
picture

Ezek voltak a Nadal - Djokovic összecsapás legelképesztőbb pontjai

"Novak imádja a füves pályás borítást. Szeret ott játszani, és nagyon jól ismeri a felületet, nagyon jól alkalmazkodik ezekhez a körülményekhez. Tudom, nem nyerte meg a Roland Garrost, az egy kicsit olyan volt, hogy próbált felkészülni a folytatásra.
De Rafa hihetetlen meccset játszott a Garroson, és szerintem ez megnyugvást kell, hogy adjon neki, hogy azt mondja: 'oké, mindent beleadtam, és most már másra kell koncentrálnom'. Most a füves pályás szezon következik.
Ő mindig ott lesz. Novak a tornát elkezdve, tudja, hogy valószínűleg ő lesz az, akit meg kell vernie, mert nagyon jól megy neki. Győzelmeket aratott ott. Ő a címvédő, és szerintem nehéz lesz legyőzni őt. Remekül szervál, tökéletesen adogat, jól mozog, mélyen játszik.
Szóval nem hiszem, hogy túl sokan vannak a mezőnyben, akik úgy érzik, hogy meg tudják verni Novakot füvön."
picture

Nadal az utolsó füves edzéseit végzi, mielőtt meghozza a döntést, hogy indul-e Wimbledonban

Djokovic hatszor nyert már, de Corretja szerint a szerb idei londoni teljesítményszintje attól függhet, hogy érzelmileg hogyan kezeli az eseményt.
"Szerintem nagyon sok múlik majd azon, hogy hogyan érzi magát, és azon, hogy van-e nyomás rajta vagy sem. Nem hiszem, hogy neki Rafára kell gondolnia, vagy Rafának Novakra. Jelenleg megvan ez a kis szakadék közöttük. 'Játsszunk, és meglátjuk, hogy érezzük magunkat a torna után', és meglátjuk, hogy alakul."
Forrás:

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés