A Djokovic edzői stábjában helyet foglaló korábbi wimbledoni bajnok, Goran Ivanisevic nem győzi dicsérni a 20. Grand Slam-győzelmét begyűjtő világelsőt.

Ivanisevic két éve Djokovic egyik edzője, idén Wimbledonban a helyszínen segítette a szerb teniszezőt a két hét alatt. Ivanisevic szerint egészen döbbenetes, amit Djokovic művel, egy mozihőshöz hasonlította, aki mindent túlél.
"Olyan mint a mozikban. 27-szer el kell pusztítanod a karaktert, mégis felkel, újra el kell pusztítanod, de újra és újra felkel. Egészen fantasztikus. Büszke vagyok, hogy itt lehettem, tanúja és részese lehettem ennek." - mondta el a korábbi világranglista-2. teniszező egy sajtótájékoztatón.
Tenisz
Bejelentést tett Djokovic, igaz, sokat végülis nem mondott
5 ÓRÁJA
Ivanisevic úgy gondolja, minden esélye megvan arra Djokovicnak, hogy behúzza a US Opent is, és összejöjjön neki a naptári Grand Slam.
Minden lehetséges. Nem mondom, hogy 30 Grand Slamet nyer, mert addig még hosszú az út. De öt, hat, hét évvel ezelőtt még Federerről beszéltünk, csak Federerről. Azóta Nadal és Djokovic is beszálltak a versenybe, hogy ki a valaha volt legjobb. Számomra Novak a valaha volt legnagyobb, történelmet fog írni, megcsinálja a US Openen. Erősen hiszek benne, hogy megteszi, megnyeri mind a négy Grand Slamet ugyanabban az évben.
Djokovic továbbra is nagyon éhes a sikerekre, Ivanisevic szerint ezért is élmény vele dolgozni, hiszen a világelsőnek újabb és újabb komoly céljai vannak, hatalmas ambíciókkal rendelkezik.
"Privilégium, hogy vele dolgozhatok, nagy megtiszteltetés, de nem könnyű. Nagy a nyomás. Az nem elég, ha döntőbe jutunk, csak a győzelmek számítanak. Ez nyomást jelent, nem könnyű, de szórakoztató. Igazi kihívás. Miután megnyerte a Roland Garrost, nagyon magabiztosan érkezett Wimbledonba, nagy önbizalommal, nagyon jól játszott. Voltak olyan meccsek, ahol nem teniszezett olyan jól, mégis megnyerte őket. Ezért ilyen nagy bajnok ő.”

Goran Ivanisevic és Novak Djokovic

Fotó: Imago

Ivanisevic úgy gondolja, Djokovic egyik legnagyobb erőssége, hogy akkor is meg tudja nyerni a mérkőzéseket, ha éppen nem a legjobb teniszét teszi a pályára. Ez a képessége már számos Grand Slam-győzelmet hozott neki az elmúlt években.
Egyre jobb és jobb, minden egyes nappal jobban versenyez. Hihetetlen versenyzői kvalitásai vannak, egészen hihetetlen. Minden nap valami új. Még ha nem is a legjobb teniszét hozza, akkor is nyer. Úgyhogy képzeljétek, ha a legjobb teniszét rakja le, akkor lehetetlen legyőzni őt.
Forrás: ATP
https://i.eurosport.com/2021/07/02/3165581.jpg

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Emma Raducanu ma már népszerűbb a közösségi médiában, mint Djokovic vagy Osaka
10/10/2021 17:55
Tenisz
„Nadalban van két-három jó év, fog még Grand Slamet nyerni”
07/10/2021 18:30