Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic 20. Grand Slam-győzelmére készül, Berrettini olasz sportünnepet szeretne

Wojciechowski Patricia

Frissítve 10/07/2021 - 12:27 GMT+2

Novak Djokovic és Matteo Berrettini játsszák a wimbledoni döntőt, miután előbbi Denis Shapovalov, utóbbi Hubert Hurkacz ellen nyerte meg elődöntős mérkőzését.

Djokovic-Berrettini

Fotó: Eurosport

Az elődöntők utáni nyilatkozatokat gyűjtöttük össze.

Novak Djokovic egy lépésre van attól, hogy megszerezze pályafutása 20. Grand Slam-győzelmét, és utolérje Roger Federert, illetve Rafael Nadalt. A világelső számára nagyon sokat jelent, hogy beérheti nagy riválisait a legtöbb Grand Slam-győzelmek tekintetében.
„Ez jelentene számomra mindent. Ezért vagyok itt, ezért játszom. Mielőtt Londonba érkeztem, elképzeltem, hogy lehetőségem lesz újabb Grand Slam-trófeáért harcolni, nagyon jó helyzetbe hoztam magam. A döntőben minden lehetséges, természetesen a tapasztalat az én oldalamon van, de Berrettini nagyon sok mérkőzést nyert idén füvön, a Queen’s Clubban is győzött.”
„Nagyon jó formában van, nagy adogatásai vannak, jól játszik. Azt hiszem, mindkettőnk számára nehéz mérkőzés lesz, de várom már a csatát”- dicsérte ellenfelét a világelső.
Djokovic az elődöntőben ismételten megmutatta, hogy fejben jóval a mezőny nagy része felett áll, Shapovalov ellen 11-ből 10 bréklabdát hárított. A szerb teniszező nem hiszi, hogy ez vele született képesség lenne, inkább a tapasztalatot gondolja kulcsnak.
Nem hiszem, hogy ezzel születsz meg. Azt hiszem, ez idővel, tapasztalattal, mentális és fizikai munkával jön meg. Minél több meccset játszol le, és minél többször kerülsz ilyen helyzetbe, annál magabiztosabban és kényelmesebben érzed magad, ha legközelebb is ilyen szituációval kell szembesülnöd, hogy mondjuk az ellenfelednek bréklabdája van, vagy egy Grand Slam zárófázisában a legnagyobb riválisod ellen teniszezel.
„Azt hiszem, a tapasztalat nekem kedvez minden alkalommal. Legközelebb, ha pályára lépek, tisztában vagyok vele, hogy már mindent átéltem, amit egy teniszező átélhet. Ismerem az erősségeimet, tudom, mire vagyok képes, erre támaszkodom.”
picture

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Djokovic ellenfele Matteo Berrettini lesz, aki négy játszmában bizonyult jobbnak Hubert Hurkacznál. A világranglista kilencedik helyezettje az első olasz teniszező, aki döntőbe jutott Wimbledonban. Berrettini egyszer sem veszítette el adogatását az elődöntőben, s természetesen nagyon boldog az eredménnyel, de most már szívesen magasba emelné a trófeát.
„Még nem fejeztem be a munkát, ha már itt vagyok, szeretném megszerezni a trófeát. Fantasztikus érzés.”
Nagyon boldog vagyok mindenért. Jól indult az évem az ATP-kupa döntővel, majd megsérültem. Újra előjöttek a régi szellemek, hogy ismételten szenvedni fogok a testemmel. Ismét erősebben tértem vissza, azt hiszem, teljesen megérdemlem, hogy itt legyek. Szeretném élvezni, mint azt az elődöntőben is tettem.
Berrettini azt követően, hogy április közepén sérülése után visszatért, mindössze négy alkalommal szenvedett vereséget 24 győzelem mellett. A vasárnapi wimbledoni finálé olyan szempontból különösen emlékezetes lesz számára, hogy az olasz labdarúgó válogatott ugyanezen a napon a londoni Wembley-ben az Európa-bajnoki címért küzd meg Angliával. Berrettini bízik benne, hogy vasárnap az olasz sport nagy ünnepe lesz, és ő is hozzá tud járulni ehhez.
"Fantasztikus lesz a hangulat, az első döntőm Wimbledonban, még rágondolni is teljesen hihetetlen. Nagyon örülök, hogy a foci mellett az egyik legjelentősebb sporttá nőtt a tenisz Olaszországban."
picture

Matteo Berrettini

Fotó: Getty Images

Az olasz teniszező arról is beszélt, gyermekkora óta arról álmodott, hogy Grand Slam-fináléban szerepeljen. Öccsével, a szintén teniszező Jacopóval folyamatosan eljátszottak ezeket a helyzeteket.
Mikor gyerekek voltunk és nyaralni mentünk, mindig magunkkal vittük az ütőnket. Nagyon sokat teniszeztünk, labda nélkül is. Úgy tettünk, mintha a nappalinkban egy nagy döntőt játszanánk le. Úgy csináltunk, mintha olyan játékosok lennénk, akik ellen mostanában teniszezem.
Wimbledon Porsche
Forrás: ATP
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés