Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán mégis főtáblás Wimbledonban, a tavalyi negyeddöntőssel kezd

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/07/2023 - 10:27 GMT+2

Marozsán Fábián szerencsés vesztesként feljutott a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára. A világranglistán 95. játékos hétfőn kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-verseny elitmezőnyében, ellenfele a belga David Goffin (123.) lesz.

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

A 23 éves Marozsán volt a selejtező legmagasabb olyan kiemeltje, akinek nem sikerült a legjobb 128 közé jutnia, és a szerencsés vesztesek pénteki sorsolásánál csak a negyedik helyre került. A főtáblán Jean-Lennard Struff és Gael Monfils korábban visszalépett, és mivel a tavaly döntős ausztrál Nick Kyrgios és a szerb Filip Krajinovic is hasonlóan döntött vasárnap, megnyílt az út a többi várakozó előtt is.
Marozsán a selejtező első fordulójában az ukrán Oleksii Krutykh, a második körben a svéd Elias Ymer ellen nyert, a harmadik fordulóban viszont öt játszmában kikapott a német Maximilian Marterertől.
A Hajdúszoboszló SE sportolója hétfőn a 2-es pálya második mérkőzésén, magyar idő szerint 14 óra körül lép pályára Goffin ellen, akinek a korábbi sorsolás szerint Kyrgios lett volna az ellenfele az első forduló egyik slágermeccsén.
Marozsán mellett még négy magyar szerepel a wimbledoni főtáblán Fucsovics Márton, Udvardy Panna, Bondár Anna és Gálfi Dalma személyében.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés