Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Becker szerint Alcaraz Djokovic elleni wimbledoni győzelme őrségváltást jelent a tenisz csúcsán

Takács Márton

Frissítve 20/07/2023 - 12:07 GMT+2

Carlos Alcaraz sokáig emlékezetes mérkőzésen győzte le öt szettben Novak Djokovicot a wimbledoni döntőben, és ezzel meghiúsította a szerb rekordot jelentő nyolcadik ottani címét, és megnyerte magának az első füves pályás Grand Slamét. A hatszoros major-győztes Boris Becker az Eurosportnak nyilatkozva őrségváltásként jellemezte a meccset.

Alcaraz Djokovic hátsó kertjében indította el végérvényesen a generációváltást?

Boris Becker úgy véli, Carlos Alcaraz segít a legjobban átlépni Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic aranykorszakából egy másikba.
Úgy látom, hogy őrségváltás történt.
Carlos Alcaraz nagykorúvá vált a Novak Djokovic elleni epikus wimbledoni döntőben, amely Boris Becker szerint őrségváltást jelentett a tenisz csúcsán.
A 20 éves spanyol egy ötszettes thrillert nyert meg a centerpályán, és ezzel meggátolta Djokovicot a szerb nyolcadik londoni bajnoki címe, összesen pedig a 24. Grand Slam-trófeája megszerzésében,
Alcarazt egy ideje a sportág következő nagyágyújaként emlegetik, és tavaly a US Openen szerezte meg első nagy major-sikerét.
A hatszoros GS-bajnok Becker, aki kizárólag az EurosportDas Gelbe vom Ball podcastjának nyilatkozott, úgy véli, hogy Wimbledon fordulópontot jelentett.
picture

Itt van Alcaraz történelmi meccslabdája, és az új wimbledoni bajnok sírva-nevetős ünneplése

"Olyan mérkőzésnek látom a döntőt, amely be fog vonulni a történelembe, és tíz év múlva is erről fogunk beszélni. Ez az a nap, amikor Carlos Alcaraz nagykorúvá vált, és most az elmúlt 48 órában rengeteg őt érintő dicséretről olvashattunk.
De ki ellen tette ezt? Igen, minden idők legsikeresebbje ellen, tehát nem akárki ellen.
Az biztos, hogy tavaly megnyerte a US Opent Casper Ruud ellen győzve a döntőben, és világelső lett, ahogy az volt az idei wimbledoni torna előtt is."
"A nap végén egy Grand Slam-döntőben a legjobb ellen kellett ezt megmutatni, és ez Djokovic. És hogyan mutatta meg! Rosszul kezdte a meccset, tulajdonképpen azt tette, amire mindannyian számítottunk, óvatosan, Djokovic dominált, azonnal átvette az irányítást a mérkőzés felett. De aztán óráról órára - majdnem öt órát játszottak - észrevehettük, hogy Carlos egyre erősebb, Novak pedig egyre gyengébb.
Érdekes volt látni, hogy a lábmunka és ez a magabiztosság, hogy ’itt én vagyok a király’, óráról órára egyre jobban látszott Carlosnál, és egyre kevésbé Novaknál."
picture

Wimbledon: Alcaraz - Djokovic - a mérkőzés legjobb pillanatai

Alcaraz a sportág rendkívül népszerű figurájává vált a szurkolók és a játékosok körében egyaránt, és a pályán kívüli sármja mellett a pályán mutatott óriási tehetséggel is rendelkezik.
Becker úgy véli, hogy a személyiség és a tehetség kombinációja segít majd a sportágnak továbblépni az olyan bajnokok aranykorszakából, mint Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer.
"Ez a következő, nagyon fontos pont. Hová tart a tenisz? Roger, Rafa és Novak, valószínűleg soha többé nem lesznek ilyen győzelmek" - mondta Becker.
"Három játékos, akik 20 vagy még több Grand Slamet nyertek. Az én időmben Pete Sampras a 14 GS-trófeával megcsinálta a lehetetlent, de most három olyan játékos van, aki több mint 20 majört nyert. És persze hihetetlen népszerűséget is biztosítottak maguknak, világszerte."
picture

Brad Pitt és a sármja vitte a prímet az Alcaraz-Djokovic döntő alatt a wimbledoni lelátón

"Ki veheti át a jogart? Többször is említettük már a nevet.
Carlos Alcaraz vette át, és azt hiszem, a világ hálás lesz neki, hogy egy ilyen szimpatikus, üdítő, szinte ártatlannak tűnő fiatal spanyol játékost láthattunk, aki úgy végzi a feladatát, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga."
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés