Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray: „Ezt elszalasztottam. Időbe telik, mire túlleszek a Tsitsipas elleni vereségen”

Kálmán Laci

Frissítve 08/07/2023 - 13:37 GMT+2

Wimbledon – Andy Murray elvárásai komolyak voltak magával szemben, főleg azután, hogy 2-1-es szettelőnyben zárta a Stefanos Tsitsipas elleni második fordulós találkozó első napját. Győzelmet remélt a skót, győzelemért harcolt, azonban fájó vereség lett belőle. Nem kérdés, mindent megtett, amit tudott, viszont ez a kiesés komolyan elgondolkodtatta a karrierje jövőjét illetően.

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Korántsem biztos ugyanis, hogy láthatjuk még Andy Murray-t Wimbledonban.
Csalódott volt és keserű. Teljesen érthető módon. És ezen az érzésen legyőzője, Stefanos Tsitsipas őt méltató gondolatai sem nagyon tudtak enyhíteni.
Annyira akarta, és annyira közel is volt hozzá, de a végén valami hiányzott.
Szettelőnyben volt az első nap után, ám a leleményes görög valahogy jobban tudta érvényesíteni az akaratát, valahogy sokkal inkább meg tudta ragadni a kínálkozó lehetőségeket a második felvonásban.
Ez azt jelenti, hogy továbbra is a 2017-es wimbledoni torna az utolsó, ahol a háromszoros Grand Slam-bajnok skót el tudott jutni a második hétig. Ez a kudarc a sajtótájékoztatón azt is mondatta vele, hogy korántsem biztos, hogy visszatér még a wimbledoni tornára.
Tudjuk persze, hogy a sportolók esetében a felfokozott érzelemi állapotban tett kijelentésekkel óvatosan kell bánni, úgyhogy bízhatunk benne, hogy Murray esetleg még meggondolja magát.
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

„Nem tudom” – válaszolta, amikor arról kérdezték, visszatér-e 2024-ben Wimbledonba. „A motiváció kérdése fontos dolog ebben a kérdésben. És nem kell mondanom, hogy az ilyen korai kiesések nem feltétlenül a folytatás felé lökik az embert.”
„Tavaly hasonlóképp alakult. Sokáig gondolkodtam, beszéltem a családommal, és végül a folytatás mellett döntöttem. Nem tervezem, hogy most azonnal abbahagyom, de időbe telik, mire túlleszek a Tsitsipastól elszenvedett vereségen. Remélem, újra megtalálom a motivációt az edzésekhez, hogy nyomjam tovább keményen, és hogy újra jobb akarjak lenni.”
Ez most egyértelműen egy lehetőség volt a számomra. Hosszú idő után újra menetelhettem volna egy nagyot. Én azonban elszalasztottam.
Felmerülhet persze sokakban, hogy mi lett volna, ha. Az ilyesminek persze semmi értelme, az ember azonban gyakran mégis felteszi ezt a kérdést. Konkrétan, ha nem szakítják félbe a meccset 2-1-es Murray vezetésnél. Igaz, a döntés egyik játékost sem érte váratlanul.
„Soha nem tudjuk meg, mi történt volna, ha folytatjuk. Lehet, hogy ugyanez lett volna az eredmény. Tudtuk, hogy csak 11-ig játszhatunk, ennek tudatában kezdtük el a meccset, így alakult.”
Murray számára utólag derült ki, hogy borzasztóan jó esélye lett volna megnyerni a mérkőzést, akár négy szettben. 4:4, 15-30 volt az állás, Tsitsipas adogatott és ekkor bemondtak egy outot a skót fogadására, amire ő nem kért challenge-et. Ezt a nézőknek visszajátszották, a képekből pedig kiderült, hogy a ritörnje bizony jó volt. A sajtótájékoztató előtt azonban már ő is tudomást szerzett a történtekről.
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

„Az eset pont a vezetőbíró orra előtt történt. Őszintén szólva az ilyeneket nem kellene benéznie. Ha nem biztos a dolgában, azt tudatnia kell az érintett játékossal. Feltételeztem, hogy jó döntést hozott, ennyiből a dolog az én hibám.”
Mindezek ellenére nem szeretné, ha füvön is alkalmaznák a kemény pályán már bevált elektronikus rendszert.
„Szeretem, ha a vonalbírók ott vannak a pályán, nekem valahogy jobb érzés. A közönség szereti a challenge-et, sőt szerintem a tévénézők is.”
Murray 15-ször indult Wimbledonban, 2013-ban és 2016-ban meg is nyerte a tornát. Plusz vegyük ide még, hogy 2012-ben olimpiai bajnok lett ugyanezen a pályán. Összesen 61 meccset nyert itt, ami több, mint amennyi bármelyik más brit férfi teniszezőnek sikerült az open érában.
via részben tennisnow, ubitennis
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés