Utána viszont az amerikai játékos gyorsan belelendült, így 0:2-ről nagyszerű játékkal 6:3-ra fordítani tudott.
A magas színvonalú találkozó második szettje is hasonló forgatókönyv szerint alakult, a spanyol teniszező került brékelőnybe, de kisebb sérülése miatt a szokottnál jóval gyengébben szervált, ezért Fritz ismét egyenlíteni tudott. A játszma hajrája azonban ezúttal Nadalé volt. Az egyenlítés azt jelentette, hogy Fritz először vesztett szettet ezen a tornán.
A folytatásban az erősen és pontosan szerváló Fritz akarata érvényesült, saját adogatójátékaiban nem adott esélyt Nadalnak, aki viszont kicsit bizonytalankodott, így ismét hátrányba került. A negyedik szettben meglepően sok játékot nyertek fogadóként, ebből a rutinosabb Nadal jött ki jobban az egyre jobban izguló Fritz-cel szemben.
Western & Southern Open
Nadal újra világelső lehet Cincinnatiben
18 ÓRÁJA
A továbbjutást eldöntő, ötödik játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek. Akkor a jobban összpontosító Nadalnak sikerült brékelőnyt kiharcolnia, Fritz azonban azonnal válaszolni tudott, 4:4 után pedig már egyik játékosnak sem volt bréklabdája a döntő rövidítésig. Ebben Nadal nagyobb rutinja érvényesült, tekintve, hogy a legjobbkor rendre pontos labdákat ütött, míg 24 esztendős ellenfele a korábbi remek játékához képest többet hibázott.
A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Nadal, aki az idei ausztrál és a francia nyílt bajnokságon diadalmaskodott, a döntőért az ausztrál Nick Kyrgiosszal csap majd össze.

Eredmény, negyeddöntő:

  • Nadal (spanyol, 2.)-Fritz (amerikai, 11.) 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10-4)

    Forrás: MTI
Tenisz
Nadal visszatér, csütörtökön száll repülőre
TEGNAP 20:22
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
08/08/2022 08:51