Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic a karrierje egyik legőrültebb meccsének nevezte az Alcarazzal vívott cincinnati döntőjét

Takács Márton

Publikálva 21/08/2023 - 11:13 GMT+2

Western & Southern Open - Novak Djokovic és Carlos Alcaraz a wimbledoni döntő után egy újabb pazar meccset játszott egymással a cincinnati 1000-es torna fináléjában, ahol Djokovic meccslabdát hárítva nyert három szettben Alcaraz ellen. A két nagy rivális nem fukarkodott a dicséretekkel a mérkőzés után.

Az év egyik legjobb meccsén vágott vissza Djokovic Alcaraznak a wimbledoni döntőért

Novak Djokovic és Carlos Alcaraz is agyba-főbe dicsérte a másikat a cincinnati döntőjük után.
Őrület. Őszintén szólva, nem tudom, mi mást mondhatnék még.
Novak Djokovic 5:7, 7:6(7), 7:6(4)-ra győzött Carlos Alcaraz ellen a Western & Southern Open döntőjében 3 óra 49 perc leforgása alatt. A 36 éves szerb a második játszma rövidítésében meccslabdát is hárított, majd a 39. ATP Masters 1000-es bajnoki címét szerezte meg.
A fenti mondatokkal indította nyilatkozatát. Szerencsére itt nem állt meg (különben ez a cikk sem jött volna létre), a parti után így folytatta mondandóját Djokovic:
"Őrült mérkőzésen vagyunk túl. Egy hullámvasútszerű meccsen. Nem hiszem, hogy túl sok ilyen mérkőzést játszottam volna életemben.
Talán a 2012-es Ausztrál Openen Nadal ellen játszott meccshez tudom hasonlítani. Majdnem négy órán át tartott a háromszettes parti. Az egyik legizgalmasabb, mentálisan, érzelmileg és fizikailag legkeményebb mérkőzés lett belőle, amit valaha is vívtam a pályafutásom során.
Le a kalappal Carlos előtt, aki ilyen éretten játszik, és 20 évesen ilyen jól kezeli a nyomást. Nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen fiatal még. Ez az, ami annyira lenyűgöző benne.
Az érzés, amit a pályán átélek, egy kicsit arra emlékeztet, amikor Nadallal álltam szemben, amikor pályafutásunk csúcsán voltunk. Minden egyes pont egy küzdelem. Minden egyes pont egy csata.
Csodálatos, hogy ezt megtapasztalhattam vele a pályán. A szurkolók számára ez egyre jobb lesz. Nem tudom, hogy mi élvezzük-e annyira. Ez mindenképpen egy kihívás, amit mindkettőnknek el kell fogadnunk, mert ez az, ami mindkettőnktől elvárható ahhoz, hogy nagy címeket nyerjünk."
picture

Carlos Alcaraznak és Novak Djokovicnak is volt miért örülne

Fotó: AFP

Alcaraz nem maradt adósa Djokovicnak, ami a rivális dicséretét illeti.
"Csodálatos dolog ellened játszani, megosztani veled a pályát, tanulni tőle. Ez a meccs nagyon szoros volt, de sokat tanultam egy olyan bajnoktól, mint te. Szóval gratulálok neked és a csapatodnak!” - mondta Alcaraz a szerbnek a trófea átadásakor.
Később, amikor a spanyolnak volt egy perce, hogy elgondolkodjon a vereségen, a 20 éves játékos rájött, hogy akár nyer, akár veszít, segített egy különleges pillanatot teremteni a tenisz történetében.
"Őszintén szólva büszke vagyok magamra. Beszéltem és nem tudom, miért sírtam, mert az utolsó labdáig küzdöttem. Majdnem megvertem minden idők egyik legnagyobbját a sportágunkból. Őrültség most erről beszélni, de nagyon-nagyon boldogan hagytam el a pályát azzal], amit tettem.
Mindent a pályán hagytam. Számomra nyilván nagyszerű, hogy minden alkalommal, amikor ellenem fog játszani, arra emlékezteti, hogy Rafa ellen vagy a legjobbak ellen teniszezik, mert ez azt jelenti, hogy jó úton haladunk." - tette hozzá Alcaraz a sajtótájékoztatón.
picture

Alcaraz egy labdára volt attól, hogy megint egy döntőben győzze le Djokovicot

Fotó: AFP

részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés