Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ismét összejött az álomdöntő - Visszavághat Djokovic Alcaraznak Wimbledonért?

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/08/2023 - 20:08 GMT+2

Egy újabb Carlos Alcaraz és Novak Djokovic meccs? Naná! A világelső és a világranglista második helyezettje vasárnap este a Cincinnati Masters döntőjében találkozik ismét egymással. A szerb azóta nem játszott, amióta egy hónapja a wimbledoni döntőben kikapott a spanyoltól, úgyhogy egyrészt visszavágó a meccs, másrészt már erőfelmérés a US Open előtt.

Novak Djokovic legyűrte Zverevet Cincinnatiben, máris visszavághat Alcaraznak Wimbledonért

És itt vannak megint. Carlos Alcaraz és Novak Djokovic ismét találkozik egy döntőben, ezúttal Cincinnatiben, egy 1000-es torna fináléjában. A szerb az elődöntőben a német Alexander Zverevet búcsúztatta egy meglepően küzdelmes meccsen, míg a spanyolnak Hubert Hurkacz volt az elődöntős ellenfele, viszont neki sem volt könnyebb a dolga, sőt, egy szettet még el is vett tőle a lengyel.
„Remekül érzem magam. Az emberek azt gondolhatják, hogy fáradt leszek a döntőre, de jól érzem magam. Nem számít, hogy három szettet vagy épp hosszú meccseket játszom, az egész csapatom munkájának köszönhetően jól regenerálódom. Úgy érzem, mintha a torna első meccsét játszanám. Remekül érzem magam" – nyugtatta meg a spanyol játékos a rajongóit.
Ez a nyomatékosítás akár még igaz is lehet, ne feledjük, hogy Alcaraz még mindig csak 20 éves, így a teste egészen máshogy regenerálódik egy-egy meccs után, mint például a 36 éves Djokovicé. Viszont a szerbet valamennyire biztosan tüzeli, hogy visszavágjon a Wimbledonban történtekért, július 16-án egy emlékezetes, 4 óra 43 perces csata végén a spanyol ünnepelhetett, belerondítva ezzel Djokovic remek, két Grand Slam-győzelmet már számláló évébe.
Lehet persze, hogy ez a meccs végül nem lesz akkora durranás, az viszont nem elhanyagolható tényező, hogy vészesen közeleg a US Open (augusztus 28. – szeptember 10.), egy ilyen találkozó pedig kiváló főpróbája lehet egy New York-i összecsapásnak is.
picture

Alexander Zverev és Novak Djoković

Fotó: Getty Images

A Zverev elleni siker egyébként Djokovic 1068. győzelme volt, ezzel Rafael Nadallal és Ivan Lendl-lel holtversenyben állnak a harmadik helyen a legtöbb megnyert meccsel rendelkező teniszezők listáján. Már csak ketten vannak előttük, Roger Federer (1251) és Jimmy Connors (1274) előzi meg őket.
„Csodálatos dolog a sportág számára, hogy a világranglista első és második helyezettje egymásnak feszül egy nagy torna döntőjében. Azt hiszem, mindenki ezt szerette volna, és ezt is várta a torna elején, így hát itt vagyunk” – mondta Djokovic a Zverev elleni meccset követően.
Bárhogy is alakul a döntő, a világranglista első helyét biztosan megőrzi Alcaraz, ezt már a döntőbe jutással bebiztosította magának. Viszont egy tornagyőzelemmel egyértelmű üzenetet küldene Djokovicnak, hogy stablian őt kell a US Open legnagyobb esélyesének tekinteni.
És akkor ott vannak még a statisztikák: csak egyetlen játékos van, aki legalább három győzelmet össze tudott hozni Djokovic ellen, és még a mérlege is pozitív a szerbbel szemben, a korábbi világelső Andy Roddick 5-4-el szállt ki a Tourról (Roddick akkor vonult vissza, amikor Djokovic "még csak" ötszörös Grand Slam-bajnok volt). Alcaraz viszont vasárnap este csatlakozhat az amerikai exkluzív klubjához, a három győzelme meglenne Djokoviccsal szemben (jelenleg 1-2 a mérlegük).
picture

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

A kérdés tehát adott, kitart-e Alcaraz lendülete, amit Wimbledonban összeszedett? Piszkálja-e annyira Djokovicot a londoni vereség, hogy most erőt demonstráljon? A válaszokat a főszereplőktől várhatjuk, az Eurosport 2-n és az eurosport.hu-n 22:30-tól élőben, magyar kommentárral közvetítjük a döntőt Cincinnatiből.

Elindult az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornája! Kövessetek minket a legfrissebb sporthírekért és a legmenőbb cikkekért, sőt, készülünk interaktív játékokkal, szavazásokkal is! Ezen a linken tudtok feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés