Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz máris visszavághat Paulnak – az amerikai szerint nem számít, mi történt Torontóban

Németh Dániel

Publikálva 17/08/2023 - 20:47 GMT+2

Western & Southern Open - Úgy tűnik, Tommy Paul számára nem rossz ómen, ha egy kanadai versenyen fut össze Carlos Alcarazzal, ugyanis Montréal után Torontóban is legyőzte a kétszeres Grand Slam-bajnokot. Cincinnatiben jön a párharc következő felvonása, amely az amerikai szerint teljesen más mérkőzés lesz, és nincs jelentősége annak, mi történt közöttük a múlt héten.

Paul megint megcsinálta: 2022 után idén is legyőzte Alcarazt a kanadai 1000-es tornán

Tommy Paul szerint nem érdemes abból kiindulni, ami Torontóban történt.
Az amerikai teniszező nem panaszkodhat a 2023-as teljesítményére, egyértelműen pályafutása legjobb szezonja a mostani. Év elején lejátszotta karrierje első Grand Slam-elődöntőjét (előtte a második hétig is csak egyszer jutott el), a múlt héten pedig a torontói 1000-es versenyen jutott a négy közé. A menetelés során ráadásul Carlos Alcarazt is legyőzte, egy évvel azok után, hogy ugyanezen a versenyen egyszer már sikerült meglepnie a spanyolt, csak épp akkor Montréalban.
Paul önbizalmának érthető módon jót tett az újabb bravúrgyőzelem Alcaraz ellen, de ahogyan az a teniszben megszokott, nem maradt sok ideje az ünneplésre. Olyannyira nem, hogy Cincinnatiben újra összecsap a világelsővel. „Nyilván segít egy kicsit, de azt nem hinném, hogy neki problémát jelentene. Talán most még a nyomás is kisebb lesz rajta. Szóval arra számítok, hogy trükkös meccs lesz, de persze nagyon várom” nyilatkozta az amerikai.
A két kanadai győzelem azt jelenti, hogy Paul 2-1-re vezet az egymás elleni mérleget tekintve, szerinte azonban nincs nagy jelentősége a múltjuknak. „Nem csinálhatod ugyanazt különböző meccseken. Még az előző mérkőzésünkön sem végig ugyanazt csináltam, így a következőre is másképp készülök. Nyilván így van ez az ő esetében is. Valószínűleg többet fog változtatni nálam, de én azt érzem, alapvetően azon múlnak a meccseink, ki kezdi gyakrabban agresszorként a pontokat.”
A logikus következtetés az lenne, hogy a következő mérkőzésnek Paul futhat neki nagyobb önbizalommal, azonban az amerikai szerint nem árt figyelembe venni egy igencsak fontos szempontot: teljesen más a játék Torontóban és Cincinnatiben. Olyannyira más, hogy Paul úgy érezte, hiába érzett rá a játékra a kanadai versenyen, ezen a héten a nulláról kellett felépítenie a játékát.
picture

Paul megint megcsinálta: 2022 után idén is legyőzte Alcarazt a kanadai 1000-es tornán

„Nagyon mások az itteni körülmények, így amikor megérkeztem az első fordulós meccsemre, olyan érzés volt, mintha teljesen a nulláról kellene elkezdenem. Szerintem a mostani meccs segített az önbizalmamnak, az első szettben hihetetlenül ment a játék, szinte egyetlen labdát sem rontottam el. Szóval igyekszem jól játszani a következő fordulóban is, a tervem mindenképpen az lesz, hogy agresszíven próbálok játszani.”
Az amerikai számára – túl azon, hogy a 3-1-es Alcaraz elleni mérleg elég csinosan festene az önéletrajzában – kimondottan nagy a tét, hiszen nincs már messze a top 10-től. Alex de Minaurtól 25, Karen Khachanovtól 275 pont választja el, és egy nagy meneteléssel mindkét riválisán hozhatna, hiszen nincsenek már versenyben. Paul azonban állítja: jelenleg nem gondol ilyenekre, és akármekkora közhely is, mindig csak az előtte álló meccsre összpontosít.
„Szerintem mindenki jobban figyel erre, mint én. De elég nehéz nem hallani. Amikor megérkeztem, találkoztam Frances-szal, aki azt mondta az öltözőben, hogy ha már valakinek ki kell őt ejtenie a top 10-ből, akkor én legyek az. Mondtam neki, hogy nézd, haver, még csak nem is gondolok erre. Torontóban le kellett volna győznöm Sinnert, majd még utána megnyernem egy meccset a top 10-hez. Szóval nem gondolok túl sokat erre.”
Most 13. vagyok. Előbb a 12. helyet kell megszereznem, utána a 11.-et, ezt követően a 10.-et. Arra koncentrálok, hogy 12. legyek, illetve arra, hogy megnyerjem a meccset.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés