Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Paul lehet Alcaraz kriptonitja, az amerikai ismét legyőzte a világelsőt, Sinner nagy csatában verte Monfils-t

Eurosport Magyarország

Frissítve 12/08/2023 - 10:02 GMT+2

Magyar idő szerint hajnalban rendezték a torontói ATP 1000-es tenisztorna negyeddöntőinek második felét. A nappali programban Alejandro Davidovich Fokina és Alex De Minaur jutott tovább, az este viszont egy bombameglepetést hozott.

Paul megint megcsinálta: 2022 után idén is legyőzte Alcarazt a kanadai 1000-es tornán

A világelső Carlos Alcaraz kikapott a negyeddöntőben a torontói keménypályás férfi tenisztornán.

A 20 éves sztárt a világranglistán 14. amerikai Tommy Paul verte meg 6:3, 4:6, 6:3-ra, aki tavaly is búcsúztatta őt Kanadában.
A wimbledoni bajnok Alcaraz előzőleg sorozatban 14 mérkőzést nyert meg, és legutóbb a Roland Garros elődöntőjében kapott ki a 23-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovictól. A murciai játékos a hónap végén címvédőként indul majd a US Openen is.
Paul előtt Alcarazt négyen tudták legyőzni az idén: a brit Cameron Norrie a riói fináléban, az olasz Jannik Sinner a miami elődöntőben, Djokovic Párizsban és - talán az év szenzációját szolgáltatva - Marozsán Fábián a római viadalon.
Torontóban a legjobb nyolcig jutott csak az orosz Daniil Medvedev is, a US Open 2021-es bajnokát az ausztrál Alex De Minaur verte meg 7:6 (9-7), 7:5-re.

Sinner átrágta magát Monfils-on

A másik éjjeli negyeddöntőben a világranglista-8. Jannik Sinner hatalmas csatában tudta csak legyőzni a faitalkori önmagát idéző Gael Monfils-t. A 21 éves olasz és a 36 éves francia hosszú labdamenetekkel szórakoztatta a közönséget.
Összesen 32 olyan labdamenet volt a mérkőzésen, ahol kilenc vagy több ütés volt, a kőkemény alapvonalcsatát pedig Sinner bírta jobban, így készülhet karrierje ötödik ATP 1000-es elődöntőjére Tommy Paul ellen.
picture

Sinner állta a sarat a Monfils elleni alapvonalcsatában

MTI és ATP.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés