Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hivatalos: Djokovic visszalépett a US Opentől

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/08/2022 - 17:04 GMT+2

Novak Djokovic a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy nem vesz részt a 2022-es US Openen. A 21-szeres Grand Slam-bajnok az utolsó pillanatig kivárt, hátha megváltoznak az Egyesült Államokba való beutazás feltételei, ám a koronavírus elleni védőoltás változatlanul kötelező. Djokovic így ebben a szezonban négyből két Grand Slamet kénytelen kihagyni az oltatlansága miatt.

Novak Djokovic, Daniil Medvedev

Fotó: AFP

Novak Djokovic a Twitteren bejelentette, hogy kihagyja a 2022-es US Opent.
A 21-szeres Grand Slam-bajnok az utolsó pillanatig kivárt, hátha megváltoztatják az Egyesült Államok területére való beutazás feltételeit. Tegnap azonban kiderült, hogy a külföldi állampolgárok számára változatlanul kötelező a koronavírus elleni védőoltás, az alól csak nagyon indokolt esetben lehet eltérni. Djokovic esetében ez a feltétlen nem volt adott.

Sokat nem kellett várni a bejelentésre, másnap a szerb teniszező a közösségi oldalain bejelentette, hogy kihagyja a 2022-es US Opent.
Sajnos ezúttal nem mehetek New Yorkba a US Openre. Köszönöm a szurkolók szeretettel és támogatással teli üzeneteit. A játékostársaknak pedig sok sikert! Igyekszem formában maradni, és pozitív szellemben várni a következő lehetőséget. Hamarosan találkozunk a teniszvilágban!
Az időzítés aligha véletlen: csütörtökön sorsolják ki a US Open főtáblás párosításait, amit többszörösen bonyolított volna, amennyiben Djokovic utólag jelenti be a visszalépését. A különböző forgatókönyveket ebben a cikkben foglaltuk össze.
Így, hogy a korábbi világelső még a sorsolást megelőzően hivatalosan visszalépett, a legtisztább verzió valósult meg, azaz Djokovic mögött minden egyes játékos egy sorral feljebb került. A szerb 5. helyét Casper Ruud örökli meg, az utolsó kiemelt pedig Miomir Kecmanović lesz.
Djokovic idén már a második Grand Slam-tornát kénytelen kihagyni az oltatlanságából kifolyólag, az év elején – hosszas jogi vitákat követően – Ausztráliából toloncolták ki.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés