Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ez egy vicc” – Nadal csípősen reagált az újságíró felvetésére

Eurosport Magyarország

Publikálva 02/09/2022 - 17:19 GMT+2

Rafael Nadal szerdai sajtótájékoztatóján újra előkerült egy téma, amely rendszeresen felmerül a 22-szeres Grand Slam-bajnok kapcsán. Mivel a spanyol nem tartozik a leggyorsabban szerváló játékosok közé, gyakran kicsúszik a 25 másodperces tartományból, ezért azonban ritkán büntetik, amit John McEnroe szóvá is tett a közvetítésben. Nadal nemes egyszerűséggel viccnek minősítette a felvetést.

„Ez egy vicc” – Nadal csípősen reagált az újságíró felvetésére

Hiába az egyik legsportszerűbb játékosa a mezőnynek, a provokatív kérdések Rafael Nadalt is megtalálják.
Bár a játéka hagyott némi kívánnivalót maga után, de ott van a US Open 3. fordulójában Rafael Nadal. A spanyol teniszező idei harmadik GS-győzelmére hajt New Yorkban, amellyel újfent történelmet írna, hiszen ezzel tovább növelné előnyét a Grand Slamek számát tekintve, ráadásul nem csak a férfiak között lenne az open-éra legeredményesebb játékosa, de Serena Williamset is utolérhetné.
Nadalnak nem csak a nehézkes kezdés adhat okot a bosszankodásra, de időnként a sajtótájékoztatók is tartogatnak érdekes dolgokat, pláne, ha az újságíró szándéka egyértelműen a provokációra irányul. A Rinky Hijikata elleni mérkőzését követően például feltették neki azt a kérdést, vajon befolyásolja-e az örökségét bármiben, hogy a szervák előtti 25 másodperces szabályt nem mindig tartja be.
„Azt gondolom, hogy ez egy vicc” – érkezett a válasz Nadaltól. „Sokszor figyelmeztettek már a karrierem során. Soha nem ütőtörésért vagy azért, mert káoszt okoztam a pályán. Olyan viszont előfordult, hogy az idő miatt szóltak. Az a probléma, hogy sokat izzadok. Ez akkor jelent gondot, ha ennyire párás az idő. Néhány éve már nem hozzák oda a törülközőket a labdaszedők, nekünk kell a pálya legtávolabbi pontjára elmenni értük.”
A hozzám hasonló, izzadós játékosoknak ez gondot okozhat, mert amikor elmész törülközni, kifuthatsz az időből. Éppen ezért nem is megyek sűrűn. Azt viszont nem gondolom, hogy másképp kezelnek a mérkőzésvezetők.
Ezzel a mondattal arra utalt, hogy a kérdésben John McEnroe véleményét is elrejtették, aki az adásban szóvá tette, hogy a 25 másodperces szabályt nem tartják be következetesen. Az amerikai egyébként nem örült túlságosan annak, hogy rá hivatkozva próbálták nehéz helyzetbe hozni Nadalt, miközben az adásban egyáltalán nem a spanyolt kritizálta.
„Rafa Nadalnak joga van azt csinálni, amit csak akar, ez együtt jár azzal, ha valaki annyira jó, mint ő. És ez az egész helyzet alapvetően nem rajta múlik. Pontosan tudjuk, hogy az előző 10-15 évben is előfordultak ehhez hasonló dolgok a mérkőzésein. Nincs ebben semmi újdonság. Nem neki kell döntést hoznia, hanem a mérkőzésvezetőknek.”
McEnroe tehát azt állítja, hogy magát a szabályt kritizálta, amit a jelenlegi formájában értelmezhetetlennek tart, mivel szinte teljességében a mérkőzésvezetőn múlik, mennyire veszik komolyan. „Azt gondolom, hogy ez szart sem ér. Senki sem foglalkozik vele. Ha komolyan vennénk, akkor automatikus lenne, nem igaz?”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés