A 35 éves szerb klasszis továbbra sem hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, ezért az év elején nem indulhatott az Australian Openen, és márciusban Észak-Amerikában sem léphetett pályára az Indian Wells-i és miami szupertornán.
Utána Európában szabadon versenyezhetett, a Roland Garroson a negyeddöntőben kikapott a későbbi győztes Nadaltól, majd Londonban megvédte címét. A folytatásban a mezőny ismét Észak-Amerikába költözik a felvezető viadalokra és az amerikai nyílt bajnokságra, de Djokovic nem bízik az ottani szereplésben.
"Meglátjuk, történik-e valami változás az amerikai előírásokban. Biztosan nem fognak kivételezni velem, úgyhogy csak abban bízom, hogy addig megszüntetik az oltási kötelezettséget a beutazók számára" - fejtette ki a belgrádi játékos, megerősítve, hogy a jövőben sem kívánja felvenni a vakcinát.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
Edzője, a 2001-es wimbledoni győztes Goran Ivanisevic a várható szünetre utalva csak annyit mondott: "Hosszú, forró nyárnak nézek elébe."

Goran Ivanisevic és Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Djokovic számára az is aggasztó lehet, hogy a mostani állás szerint jövőre sem utazhat be Ausztráliába, így ott sem tudja majd Nadalt utolérni a GS-versenyfutásban.
Forrás: MTI
US Open
Djokovic elfelejtett szólni, hogy mégsem hajlandó megfizetni az oltatlansága árát
06/08/2022 17:30
Tenisz
Ivan Lendl: „Nem lenne fair, ha Djokovic a politika áldozata lenne a GOAT-vitában”
05/08/2022 11:29