Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Serena Williams visszalépésével egy újabb klasszis fog hiányozni a US Openről

Takács Márton

Frissítve 25/08/2021 - 15:08 GMT+2

Serena Williams, aki azóta hiányzik a WTA Tourról, hogy Wimbledonban az első fordulóban megsérült a jobb combhajlítója, szerdán bejelentette, hogy kihagyja a 2021-es US Opent, mivel továbbra is lábadozik a sérüléséből.

Serena Williams a tavalyi US Openen

Fotó: Getty Images

Federer, Thiem és Nadal után Serena Williams is hiányozni fog New Yorkból.

1997 (!) óta - közel negyed évszázad után -, most fordul elő először, hogy a US Openről hiányozni fog a Federer, Nadal, Serena Williams hármas mind a három tagja. 1998-tól kezdve valamelyikük mindig indult, de egyszerre még sosem hagyták ki a tornát.
"Alapos mérlegelés után, a doktorok és az orvosi csapat tanácsát követve úgy döntöttem, hogy visszalépek a US Opentől, hogy a testem teljesen meggyógyulhasson a combhajlító-szakadásomból" - jelentette be a US Open hatszoros egyéni bajnoka, Serena Williams az Instagramon.
"New York a világ egyik legizgalmasabb városa és az egyik kedvenc helyem, ahol játszhatok - hiányozni fog a szurkolók látványa, de a távolból mindenkinek szurkolni fogok."
A világranglista 22. helyezettje a szülése után való 2018-as visszatérése óta nem hagyott ki egy Grand Slamet sem.
Williams az elmúlt 11 US Open-tornáján mind a 11 alkalommal legalább elődöntős volt, vagy annál jobban szerepelt. 2018-ban és 2019-ben is döntőbe jutott, 2020-ban pedig az elődöntőig menetelt.
Három éve a japán Naomi Osaka ellen, a 2019-ben pedig a kanadai Bianca Andreescu ellen veszítette el a finálét. Tavaly, amikor a világjárvány miatt nézők nélkül rendezték meg a tornát, az elődöntőben a fehérorosz Victoria Azarenka ellen bukott el három szettben.
Legutóbb 2014-ben nyert US Opent egyesben, amikor is egy történelmi sorozatot zárt le, amely során zsinórban három New York-i GS-trófeát hódított el. Serena 106-14-es egyéni rekordot tart ezen a Slamen, a 106 győzelemmel a legtöbb sikert aratta bármelyik majorön, és a legtöbbet bármelyik játékos (férfi vagy női) közül a US Open történetében. Hat egyéni címével Chris Everthez hasonlóan ő tartja az Open-korszak rekordját. Az első Grand Slamét is itt nyerte, még 1999-ben, tinédzserként.
picture

Serena tavaly az elődöntőig jutott a US Openen

Fotó: Getty Images

Az amerikai a 2017-es Ausztrál Openen szerezte meg 23. Grand Slam-elsőségét, amikor legyőzte nővérét, Venust, miközben terhes volt kislányával, Olympiával. Amióta 2018-ban visszatért a WTA Tourra, négy Grand Slam-döntőbe jutott, köztük kettőbe Wimbledonban, és igyekszik elérni Margaret Court 24 major egyéni címének rekordját. De ezzel a szerdai bejelentésével biztossá vált, hogy nem idén fogja beérni az ausztrált.
Williams, aki szeptember 26-án tölti be a 40. életévét, pozitívan fejezte be a posztját, utalva a pályára való visszatérésére, miközben közvetlenül a rajongóihoz is szólt.
"Köszönöm a folyamatos támogatást és szeretetet" - írta. "Hamarosan találkozunk."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés