Del Potro elmondta, nehezére esett végignézni, hogy egy újabb Grand Slam-tornát rendeztek nélküle.

Juan Martin Del Potro a nézőtéren tűnt fel az idei US Openen, sajnos térdsérülése miatt, az elmúlt két évhez hasonlóan, 2021-ben sem tudott elindulni korábbi Grand Slam-sikere helyszínén. A 32 éves teniszező, akinek egész pályafutását széttördelték az állandó sérülések, utoljára 2019-ben a Queen’s Clubban játszott tétmérkőzést. Azóta négyszer műtötték térdét, és ugyan többször is beszélt arról, mennyire bízik a visszatérésben, korábban többek között a tokiói olimpiát célozta meg, eddig nem sikerült megfelelő állapotba hozni a térdét, így kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán lehetősége egy búcsúkörútra. Del Potro továbbra is elszánt, és nagyon reméli, hogy 2022-ben újra visszatérhet az ATP Tourra.
„Szeretem a kihívásokat. Életem legnehezebb mérkőzése a sérülésekkel folytatott harcom, mert ezekkel a fájdalmakkal nem tudok megbirkózni. De még mindig igyekszem és próbálkozom. Ilyen az élet. De hiszek magamban, és abban, hogy hamarosan elmúlik ez az időszak”- mondta el Del Potro az ESPN-nek.
Tenisz
A 21. Grand Slam nyomában: kikről szól majd a 2022-es szezon?
16/01/2022 15:39
A térdem jelenleg jobban van. Még mindig tart a felépülésem, de már pályára léphetek, ami mindenféleképp jó hír számomra. Remélem, hogy egy-két hónapon belül készen állok majd.
Del Potro arról is beszélt, mennyire nehezére esett Medvedev US Open győzelmét végignéznie. Minden bizonnyal a fejében járt, mikor 2009-ben ő volt az a nagy jövőben bízható fiatal játékos, aki óriási meglepetésre Rafael Nadalt, majd a döntőben Roger Federert is legyőzte, és 21 évesen Grand Slam-bajnok lett.
Kissé frusztráló volt számomra, mikor Medvedev meccsét néztem. Láttam játszani a srácokat, miközben én kívül voltam…nem játszhattam, nem szállhattam harcba a trófeáért.
"De küzdeni fogok, hogy mozgásban maradjak, és remélhetőleg a következő évtől újra főszereplő leszek, és képes leszek játszani.”

juan_martin_del_potro-3

Fotó: Eurosport

Az argentin teniszező úgy véli, azzal, hogy évek óta küzd a visszatérésért, nemcsak saját álmait kergeti, de példát is mutat mindenkinek, hogy megéri hajtani, ha van egy célunk.
„Ez egy üzenet fiatal gyermekek, minden játékos és minden ember számára, hogy sosem szabad feladni, ha van egy álmunk, amit meg akarunk valósítani. Én pontosan ezt teszem most.”
Forrás: részben tennisworldde.com
Tenisz
Az év visszatérői: a férfiaknál Nadal és Thiem is a salakba veti a hitét
31/12/2021 14:23
Tenisz
Megvan, hol térne vissza az ATP Tourra az argentin közönségkedvenc
22/12/2021 14:09