Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kis ez meg az

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/09/2009 - 18:00 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

Mielőtt nagyon belemélyednénk a női elődöntőkbe, és szegény túlórázó Rafa és Gonza félbeszakadt meccsébe, itt van összefoglalva néhány érdekesség az elmúlt napokból.
picture

US Open Tennis

Fotó: Eurosport

A US Open sztárja, Melanie Oudin a hírek szerint egy nála két évvel fiatalabb fiúval jár, egy bizonyos Austin Smith nevű 15 éves teniszezővel, aki rangsorolt junior játékos, és közös az edzőjük Melanie-val. Állítólag Austin tervezte Melanie-nak azt a cipőt, amiben New Yorkban játszott. Tudjátok, azt a sárga-rószaszínt, amire az van írva, hogy "Believe". És amit az amerikaiak most visznek, mint a cukrot.
 Ez volt az utolsó Grand Slam tornája Ai Sugiyamának. A 34 éves japán teniszezőnő hosszú karrierje a szeptember végi tokiói tornán ér véget, ott búcsúzik el hivatalosan a hazai közönségtől. Sugiyama egyesben a világranglista 8. helyéig jutott, 6 tornagyőzelmet aratott, párosban 38 bajnoki címe van, köztük 3 Grand Slam trófea. Zsinórban 62 (!) Grand Slam tornán indult el, ami óriási rekord. A világ egyik legjókedvűbb teniszezője, párostársai elsősorban azért szeretik nagyon, mert mindig mosolyog.
picture

sugiyama-narita

Fotó: Eurosport

A US Openre jó formában érkező, majd Shvedovától vereséget szenvedő Jelena Jankovics nagymamáját gyászolja. Szívhezszóló blogbejegyzését itt olvashatjátok angolul, ahol többek között arról is ír, hogy miért pirosban játszott New Yorkban.
picture

medium_travis-parrott1

Fotó: Eurosport

Ami Oudinnek nem sikerült, sikerült Carly Gullicksonnak és Travis Parrottnak. Nem hallottatok még róluk? Pedig ők a friss US Open vegyespáros bajnokok.
Meglepetés győzelmük még inkább váratlan, ha megismeritek a történetüket. Carly és Travis ugyanis korábban soha nem találkoztak egymással egészen a verseny első meccséig. Travis eredetileg Abigail Spears-szel vegyespárosozott volna, a szervezők jóvoltából, hiszen szabadkártyát kaptak. Abigail az utolsó pillanatban visszalépett. Megadta azonban Travisnek Carly számát, Travis pedig két nappal a US Open előtt írt neki egy sms-t, hogy volna-e kedve játszani. Carly sohasem játszott még vegyespárost Grand Slam tornán, így nagyon meglepte, hogy milyen erővel jönnek az adogatások és az ütések az ellenfelek férfi tagjaitól.
Az első körben két mérkőzéslabdát hárítva verték meg a Petrova/Mirnyi kettőst, majd a Mirza/Nestor párost, aztán pedig egymás után az első három kiemelt kettőst (köztük több volt és jelenlegi világelső páros játékost).
A döntőben Cara Blacket és Leander Paest mosták le a pályáról, akiknél jelen pillanatban nincs tapasztaltabb páros teniszező a mezőnyben. Apropó pálya, úgy nyertek, hogy előtte soha nem jártak még az Arthur Ashe stadionban, a meccs előtt mehettek be picit melegíteni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés