Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Döntő után

Eurosport
Eurosport

Publikálva 15/09/2009 - 12:00 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

picture

dp

Fotó: Eurosport

Delpo tehát megtette azt, amiről mindenki úgy gondolta, hogy képes megtenni, de senki nem tudta, hogy meg is tudja-e tenni.
Nem múlott sokon.
De az efféle meccsek ritkán múlnak sokon.
Ha a nincsen sólyomszem, Delpo aligha nyer.
Szett, 4/5, 30-mindnél, a tenyeres elütése éppen csípte a vonalat, amit az illetékes nem is vett észre, ezelőtt tíz évvel magyarázhatott volna Jake Garnernek, hogy ő azt bizony jónak látta.
Hazudnánk viszont, ha azt mondanánk, hogy itt dőlt el.
Dehogy.
Emiatt lett egyáltalán esélye.
Meg amiatt, hogy Rog amikor dupla breakelőnyhöz juthatott volna a másodikban, akkor hálóba csapta a tenyerest. Ami az első szettben, az ottani színvonalán még belefért, a másodikban, amikor mindketten gyöngébben játszottak, amikor talán picit elbambult Delpo hibái miatt, már nem.
Rog megúszhatta volna annyival, hogy Delpo csak abban a szenzációs első szettben játszik úgy, ahogyan tud, a másik kettőt meg végigdöcögi, de ez ezúttal nem jött össze.
Azért, mert valaki olyannal találkozott, aki annyira hitt magában, hogy tudott ellene két rövidítést is nyerni, aki olyan szinten hitt magában, hogy még a két kettőshibával elbukott harmadik játszma sem törte össze.
És aki minden játékelemében alkalmas arra, hogy akárkit megverjen a világon, bár ez egyáltalán nem újdonság.
Roger, azt hiszem, fizikálisan nem volt kész ezúttal egy négyórás, ötszettesre, ami a nyári események ismeretében alighanem érthető is. Elfáradt, rettenetesen sokat rontott az ötödikben, erre a szettre tulajdonképpen nincs is értelme sok szót vesztegetni.
Talán csak annyit, hogy Delpo nem remegett meg, de őszintén szólva nem is nagyon volt hol.
Esetleg 2/1-nél.
Ami kulcsmomentum volt, az nyilván a két rövidítés, annál is inkább mert olyan még sohasem fordult elő, hogy bárki is kettőt nyerjen egy GS döntőn Rog ellen. Rafa nyert eddig hármat.
Összesen.
Delpo szerintem a két rövidítésben összesen nem rontott kettőnél többet, jó ebből az egyik durva volt (egy könnyű lecspás rögtön az első szettlabdánál), de azért sokat mond, hogy még ezt is kibírta.
Ezen kívül fontos volt még, hogy Rog agresszivitása idővel megkopott.
A másodikat szettet elbambulta, utána meg már Delpo nem hagyta hogy irányítson.
Kb. ennyi.
Aki bealudt a második szett közepén, úgysem hiszi el.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés