rfus

Fotó: Eurosport

Nyilván jobb dolog valakinek élete első Grand Slam döntőjét játszani, mint mondjuk egyáltalán nem játszani, de azért szerintem pillanatnyilag nem Juan Martin del Potro a legirigyeltebb ember a Földön.
Ha mondjuk a bankszámláján kedd reggel bekövetkező várható mozgásokat nem számoljuk.
*US Open
Motiváció
15/09/2009 11:37
US Open döntőt játszani Az Emberrel Akit Csak Rafael Nadal Tud Megverni Grand Slam Döntőben, egyáltalán nem tűnik szerencsés dolognak. Már persze ha az embert nem Rafael Nadalanak hívják.
Rogert eddig New Yorkban öten próbálták legyőzni, már ami a döntőt illeti, egytől egyig válogatott férfiak, szép szál legyények (na jó talán Léjt annyira nem szép szál), de nem jártak sikerrel.
Delpo a hatodik.
Ott áll majd mind a két méterével, szemben a példaképével, akit még sohasem tudott legyőzni, és aki párszor nagyon megrakta, élete első Grand Slam döntőjén mégsem lesz esélytelen.
Őszintén szólva nem tudom miért nem, egyszerűbb lenne azt gondolni, hogy az lesz, de valami azt súgja, hogy mégsem.
Amióta Marat legyőzte ugyanitt Pete-et, tudom, hogy nem szükségszerűen megilletődött mindenki, aki élete első GS döntőjét játssza.
Andy az volt, Robin az volt, de kizárólag ettől még nem lesz az Delpo is.
Kizárni persze nem lehet, hogy az lesz, de elkönyvelni sem.
Ami a teniszt illeti, úgy hiszem, Roger játéka kevésbé fekszik az argentinnek, mint Rafáé. Az már az elődöntőben is látszott, hogy ha valaki elragadja Delpótól a kezdeményezést, akkor Delpo bajba kerülhet, bármennyire is jól mozog a termetéhez képest. És Rognál senki nem tudja jobban átvenni az irányítást. JMDP mentálisan nagyon erős volt az elődöntőben, de azért azt se feledjük, úgy volt erős, hogy az utsó két meccsét hozta Rafa ellen. A null-hat meg azért null-hat. Fel tud az sejleni egy-egy kritikus pillanatban.
Rogerben az volt a lenyűgöző, hogy úgy verte tegnap az idei legjobbja közelében játszó Nolét, hogy ő közben talán ha erős közepes teljesítményt nyújtott. Mondjuk a játszma lezárásokat leszámítva.
Simán benne van a pakliban, hogy ugyanezt látjuk ma is.
Meg az is, hogy nem.

jmdpus

Fotó: Eurosport

*US Open
Döntő után
15/09/2009 10:00
*US Open
Szavak nélkül
14/09/2009 12:34