Rogernek a 22. zsinórban.
Rafának a 11. összesen.
Delpo a Garros után megint.
*US Open
Motiváció
15/09/2009 11:37
Nolénak viszont az idén először. (!)
Elgondolkodtató.

usrf

Fotó: Eurosport

Az, hogy Roger 2004 Wimbledon óta mindig eljutott az elődöntőig legalább. Az, hogy Rafa 23 éves korára már a tizenegyediket játssza, pedig ugye ahhoz majdnem három teljes év kell, akkor is, ha az  ember hibátlan.
Az, hogy mi történt Delpóval tavaly nyáron, és hogy mi Noléval nagyjából ugyanakkor.
Jó, persze korábban simán előfordult, hogy a világranglista negyedik három egymást követő GS-en nem jut elődöntőbe, de nyer mellette egy világbajnokságot, és játszik egy csomó 1000-es döntőt.
Csak az elmúlt években a mérce megváltozott.
És Rogertől, Rafától nem nagyon szoktunk meg hasonlót.
De mondjuk ez számít a legkevésbé.
Ettől még akár döntős is lehetne, hiszen négyszer is legyőzte már Federert, ami azért nem rossz, még akkor sem, ha itt New Yorkban még nem sikerült. Az biztos, hogy a Verda vagy a Witten elleni játék nem elég, de ha mondjuk Roger őt is megtiszteli egy olyan vacakkal, mint Lleytont, akkor a Stepanek elleni éppen elég lehet.  A legérdekesebb kérdés, hogy miként reagálnak erre a hosszabb kihagyásra, hiszen ugye utoljára csütörtök hajnalban léptek pályára, ma meg már vasárnap van. Picit olyan, mintha az első fordulóban találkoznának, amit ők azért ritkán szoktak.
Mindenesetre tartja magát mostanság egy vélekedés, hogy Roger annyira felszabadult, meg annyira boldog, hogy szinte verhetetlen, és kikapni is csak akkor kap ki, ha éppen azt akar. És mivel ez nyilván nem igaz, mert nem lehet igaz, az a valószínűbb, hogy ha a Nole elleni elődöntőt mondjuk egy Rafa elleni döntő követ, akkor ezen a két mérkőzésen pontosan ugyanazokkal a problémákkal fog szembesülni, mint mondjuk egy vagy fél éve.
Amit aztán vagy megold, vagy nem.
Legfeljebb majd picit jobb százalékban oldja meg őket.

83372613MD013_US_OPEN_DAY_1

Fotó: Eurosport

Ami a Rafa-Delpót illeti, ez lehet talán az izgalmasabb elődöntő.
Del Potro nyerte ugye az utolsó két meccsüket, és a negyeddöntőket-elődöntőket illetően sem rutintalan már. Játszott egy Garros elődöntőt Rogerrel, meg is szorongatta rendesen, ami a kihívást illeti, ez nagyjából hasonló lehet. A tegnapi átmozgatás Gonza ellen nem tett kárt Rafában, az biztos, a kérdés az lehet, hogy a hasfalhúzódása miatt picit lelassult adogatásait hogyan tudja kezelni az argentin. Ha jól fogad és be tudja fejezni a pontokat, akkor nyerhet.
Ha nem, akkor nem.
Az viszont valószínű, hogy az első játszmára jobban kell vigyáznia, mint Cilic ellen, mert Rafa nem fog szett- és breakelőnyben kiütni egy ziccert, az biztos.
*US Open
Döntő után
15/09/2009 10:00
*US Open
Szavak nélkül
14/09/2009 12:34