Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Álláspont

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/09/2009 - 13:45 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

picture

williamsusopen

Fotó: Eurosport

Bevezetés I.: Tekintve, hogy a téma finoman szólva is érdekes, ámde legalább olyan véleményes is, szeretnénk jelezni, hogy amit alább olvashattok majd, az kettőnk VÉLEMÉNYÉT tükrözi, mely hosszas parázs - egészen Léjt ökölrázásáig visszamenő -vita során alakult ki.
Nem haragszunk meg, ha bárki mást gondol.
Bevezetés II.: Az előzményekhez tartozik, hogy Serena az első szett végén összetörte az ütőjét, amiért figyelmeztették. A második játszmában 5/6-nál, amikor a meccsben maradásért adogatott, és 15-30-nál második adogatáshoz készülődött, amikor a vonalbíró lábhibát kiáltott.
Serena kijött a sodrából.
Véleményünk szerint az "I kill you fucking bitch" alighanem alulról közelítheti azt, ami valójában elhangzott.
A vonalbíró a vezetőbíróhoz ment, majd mikor visszament a helyére, a vezetőbíró magához hívatta, ekkor Serena megint megtalálta őt, közben megérkezett a főbíró és a supervisor. A döntésen nem sokat tanakodtak, levontak egy pontot Serenától (2nd warning - bár az azonnali pontlevonás sem lett volna meglepő), aki ezzel bukta a meccset.
Szerintünk: Vannak az életben szabályok, ezzel nehéz lenne vitatkozni. Mint ahogy azzal is, hogy ha mindig mindenki minden szabályt betartana, akkor nem nagyon lenne élet a földön. Vannak fontos szabályok és vannak kevésbé fontos szabályok. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kevésbé fontosakat meg lehet szegni, de ha valaki véletlen megszegi, akkor talán nem dől össze a világ.
És vannak íratlan szabályok.
Ilyen íratlan szabály például a teniszben, hogy ilyen szituációban nem mondunk lábhibát. Mert a lábhiba szabály nem annyira fontos. Meg mert nem én, a vonalbíró, vagy bíró akarom eldönteni a meccset, hanem megtisztelem a két játékost azzal, hogy hadd döntsék el ők.
Ami ezután következett, az már mind reakció.
Habitustól függően persze mindenki mást fogad el ezekből a reakciókból, van akinek Serena monológja, viselkedése fekszi meg a gyomrát, van aki azt nem tudja elfogadni, hogy a vonalbíró még el is szaladt árulkodni ahelyett, hogy kihordta volna lábon döntésének következményeit.
Szerintünk, ha a vonalbíró tűri, azt amit szerintünk tűrnie kell, Serena talán megúszhatta volna a kétségtelenül jogos figyelmeztetést.
A mérkőzés pedig eldőlhetett volna akár a pályán is.
És talán láthattuk volna Kimet is mosolyogni.
Persze az, ha valaki betartat egy szabályt, az mindig felmentés.
Hivatalosan.
Updated: Mint az a videóból is kiderül, a vonalbíró nem árulkodni ment, hiszen már elsőre is a vezetőbíró hívta magához. Serena pedig az "I swear to God I'll fucking take this ball and shove it down your fucking throat! Do you hear me? I swear to God. You better be glad--you better be fucking glad that I'm not, I swear." - összeállítású bájos monológgal jutalmazta a vonalbírót a hivatalos információk szerint.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés