Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Casper Ruud világelsősége teheti fel a koronát az ATP lassan hároméves ámokfutására

Szabó Gábor

Frissítve 06/09/2022 - 21:58 GMT+2

Azzal, hogy Rafael Nadal búcsúzott a nyolcaddöntőben, nem csak Carlos Alcaraz, hanem Casper Ruud is világelső lehet még. Mindkettejüknek elég döntőbe jutnia, abban az esetben, ha nem a másiktól kapnak ki a döntőben, jövő hétfőtől vezethetik a világranglistát.

Casper Ruud

Fotó: Getty Images

Ha egyikőjük sem jut döntőbe, Rafael Nadal 13. alkalommal ugrik az élre.
Nyilván egy normális ranglistát Rafael Nadal vezetne, hiszen az elmúlt 4 Grand Slamből kettőt megnyert, egyen pedig elődöntőzött. De ha elengedjük "a Wimbledonért nem jár pont" témát, akkor talán még durvább a helyzet. Három GS számít, ebből kettőn ő a címvédő. Carlos Alcaraz esetleges világelsőségére azt mondja az ember, hogy belefér. Egyfelől azért, mert ő olyan alapanyag, akiről el tudja az ember képzelni, hogy világelső lesz, sőt, biztosan az is lesz valamikor, a kérdés csak az, hogy most, vagy mondjuk egy év múlva.
Na, de Casper Ruud?
Ráadásul úgy, hogy megszerezheti a világelsőséget a döntő elvesztésével is? Úgy, hogy Ausztráliában nem is játszott? Casper Ruud, akinek nemhogy Grand Slam-győzelme nincs, de még 1000-es és 500-as tornát sem nyert sohasem. Van ugyan kilenc tornagyőzelme, de mind 250-es, tehát a legalacsonyabb szintű torna. Ezek közül négy számít bele pillanatnyilag a világranglistába.
Casper Ruud
Nem megbántva Casper Ruudot, elismerve azt az irtózatos mennyiségű melót, amit ebbe az egészbe belepakolt, de azért felvetve: van valaki, aki elhiszi, hogy ennek a világnak Casper Ruud a legjobb teniszezője?
Ez most csak valami rossz vicc, ugye?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés