Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Nem éreztem helyénvalónak" - a US Open bajnoka mesélt arról, miért nem szeretett volna ünnepelni

Eurosport Magyarország

Publikálva 10/09/2022 - 19:01 GMT+2

Joe Salisbury mesélt arról, hogy pénteken, amikor Rajeev Ram párospartnerével megvédte US Open címét, mennyiben befolyásolta az ünneplést II. Erzsébet halála. A brit és Ram 7-6 7-5-re győzte le a Neal Skupski, Wesley Koolhof párost, a mérkőzés után Salisbury nyilatkozott: "Azt hiszem, nem éreztem helyénvalónak, hogy túlságosan ünnepeljünk, vagy legalábbis látványosan semmiképp se" - árulta el.

Joe Salisbury

Fotó: Eurosport

A világelső Joe Salisbury elárulta, hogy "nem érezte helyénvalónak" megünnepelni a US Openen elért páros győzelmét, miközben Nagy-Britannia II. Erzsébet királynőt gyászolta.
A brit Salisbury és amerikai partnere, Rajeev Ram pénteken a döntőben 7-6 7-5-re legyőzte a Neal Skupski, Wesley Koolhof kettőst, és ezzel megnyerte a US Opent a férfi párosok versenyében. Az Egyesült Királyság uralkodója, II. Erzsébet a Buckingham-palota közlése szerint szeptember 8-án, csütörtökön hunyt el életének 97., uralkodásának 71. esztendejében.
picture

US Open - Címvédés a férfi párosoknál

"Azt gondolom, tiszteletet kellett mutatnunk, tudomásul véve a helyzetet, mert ez egy meghatározó pillanat a történelmünkben" - mondta.
"Nem éreztük helyénvalónak, hogy túlságosan ünnepeljünk, vagy legalábbis látványosan kimutassuk az örömünket, mert nyilvánvalóan otthon mindenki, sőt, a világ számos más pontján is rengetegen gyászolnak éppen, ez egy rendkívül szomorú időszak".
"Nyilvánvalóan nagyon örülünk a sikernek, de igen, ez egy nagyon nehéz pillanatban jött össze."
picture

Neal Skupski, Wesley Koolhof, Rajeev Ram, Joe Salisbury

Fotó: AFP

Salisbury a bal karján fekete karszalagot viselt a mérkőzés alatt, míg ellenfele, a szintén brit Neal Skupski fekete gyászszalagot viselt a pólóján.
"Kicsit furcsa úgy játszani, hogy közben az egész országod gyászol" - mondta Skupski.
Nagyszerű ember, egy hihetetlen nő volt, mindig emlékezni fogunk rá.
picture

Joe Salisbury and Rajeev Ram

Fotó: Getty Images

Salisbury és Ram az első páros, amelyiknek összejött a címvédés párosban a US Openen Todd Woodbridge és Mark Woodforde 1966-os győzelme óta.
Miután Salisbury megszerezte ötödik Grand Slam-trófeáját (férfi párosban egy Australian Open és immár két US Open-győzelme van, vegyespárosban pedig egy Roland Garros és egy US Open-győzelmet jegyez), már csak kettővel van lemaradva Jamie Murray rekordjától.
"Nagyon különleges érzés, hogy ismét tornát nyertem, de nem igazán gondolkodtam túl sokat ezeken a rekordokon. Mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, és arra, hogy minél többet nyerjünk meg belőlük."
Nyilvánvalóan, ha valamikor sikerülne elérnem ezt a rekordot, az azért csodálatos lenne.
eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés