Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A világelsők mellett amerikaiak uralják a US Open csütörtöki programját

Nánási Antal

Publikálva 02/09/2021 - 16:00 GMT+2

A US Open negyedik versenynapja előtt szokás szerint felhívjuk olvasóink figyelmét a leginkább érdekesnek ígérkező találkozókra.

Novak Djokovicra holland ellenfél vár

Fotó: SID

Karolina Pliskova – Amanda Anisimova

Ránézésre nem panaszkodhat a sorsolására a negyedik kiemelt cseh teniszező, hiszen Amanda Anisimova személyében egy fiatal, a Top 100 második felébe tartozó ellenféllel találkozik a US Open második körében. Lebecsülni azonban hiba lenne a huszadik születésnapját épp az első körös mérkőzése napján ünneplő amerikait, aki fiatal kora ellenére már komoly Grand Slam-múlttal rendelkezik, 2019-ben ugyanis elődöntőt játszott a Roland Garroson.
A mérkőzés esélyese ezzel együtt is az idén már három finálét elveszítő Pliskova (Róma, Wimbledon, Montreal), aki többek között egy döntőt (2016) és negyeddöntőt is játszott már a US Openen, így igencsak sikeresnek mondhatja magát New Yorkban.
Karrierjük során háromszor játszottak eddig egymás ellen, mindhárom találkozóban közös, hogy keménypályán játszották és Pliskova nyerte őket, aki eddig még szettet sem veszített Anisimovával szemben.
picture

2018-ban is Pliskova nyerte kettejük egymás elleni meccsét

Fotó: AFP

Katerina Siniakova – Maria Sakkari

Két olyan játékos találkozik a Grandstand csütörtöki első mérkőzésén, akik mindketten azért küzdenek ebben az esztendőben, hogy megszabaduljanak a korábban rájuk aggatott bélyegektől. Katerina Siniakova félelmetesen sikeres párosjátékos, legutóbb mindezt Tokióban egy olimpiai bajnoki címmel igazolta Barbora Krejcikova oldalán. Azonban épp állandó páros partnere áttörő egyéni sikere jelölte ki neki is az utat, egyúttal megmutatva azt, hogy a sikeres páros karrier mellé társulhat egy hasonlóan eredménygazdag egyéni pályafutás is.
Maria Sakkari áttörése szintén az idei Roland Garroshoz kapcsolódik, a görög teniszező ugyanis Párizsban életében először jutott elődöntőbe a négy nagy verseny egyikén.
Három eddigi mérkőzésüket három különböző borításon és három különböző Grand Slam-tornán játszották, New York-i mérkőzésükkel így ebben a tekintetben megcsinálják a Grand Slamet. 2017-es Wimbledoni mérkőzésük volt sima, azt két szettben nyerte Sakkari. Egy évvel később az Ausztrál Openen Siniakova örülhetett a háromszettes győzelemnek, két évvel ezelőtt pedig a Roland Garroson Sakkari tudott szetthátrányból fordítva nyerni.
picture

Sakkari az idei US Openen

Fotó: From Official Website

Novak Djokovic – Tallon Griekspoor

Hétrészes Grand Slam-hadjáratának második állomásához érkezik csütörtökön a világelső Novak Djokovic, aki az Arthur Ashe Stadion esti programjának nyitányán találkozik a holland Tallon Griekspoorral. A világelső nem különösebben panaszkodhat a sorsolására, hiszen az első fordulóhoz hasonlóan ismét TOP 100-on kívüli ellenféllel találkozik, ugyanakkor intő jel lehet a számára, hogy a dán Rune ellen leadta a brékelőnyét a második szettben, amelyet aztán rövidítésben el is veszített.
Tallon Griekspoor életében először szerepel a US Open főtábláján, az első körben aratott ötszettes, Jan Lennard Struff felett aratott győzelmet így már mindenképpen sikerélménnyel a zsebében térhet haza. Djokovic ellen nem lehet más a feladata mint a tisztes helytállás.
picture

Rune és Djokovic

Fotó: Getty Images

Jenson Brooksby – Taylor Fritz

Tizenhárom amerikai teniszező vette sikerrel az első fordulót a US Openen, közülük ketten épp egymással találkoznak a csütörtöki második fordulóban. Taylor Fritz jelenleg a harmadik számú amerikai teniszező (John Isnert és Reilly Opelkát követően), Alex de Minaur legyőzésével egy négymérkőzéses vereségsorozatot tudott megtörni, harmadik próbálkozásra legyőzve a tizennegyedik kiemelt ausztrált.
Jenson Brooksby szereplése az utóbbi hetek egyik legnagyobb durranása, a fiatal amerikai ugyanis szabadkártyáival élve előbb döntőt játszott Newportban (füvön), majd elődöntőt Washingtonban. Legfőképpen ezen a két versenyen gyűjtött győzelmeinek köszönhetően a világranglistán be tudott jönni a Top 100-ba, ez pedig elegendő volt az alanyi jogon való US Open főtáblás szerepléshez. Nem először szerepel itt Brooksby, a korábbi években ugyanis szabadkártyával már járt ilyen magasságokban, sőt, 2019-ben a főtáblán győzte le Thomas Berdychet, nyugdíjba küldve ezzel a a korábbi wiImbledoni döntős cseh teniszezőt.
picture

Jenson Brooksby

Fotó: Getty Images

Lorenzo Musetti – Reilly Opelka

Parádés Roland Garros-szereplését követően (negyeddöntő) komoly hullámvölgybe került Musetti, aki Wimbledonban, Bastadban, a tokiói olimpián, Cincinnatiben és Winston-Salemben sem tudott mérkőzést nyerni a párizsi szereplését követően. Torontóban ráadásul egy kellemetlen helyzetbe kerülve kizárták a selejtezőtornáról, így ott meg sem próbálkozhatott a sorozat megtörésével.
Reilly Opelka ezzel szemben remekül melegített az idei US Openre, hiszen Torontóban bejutott élete első Masters-döntőjébe, ahol bár alulmaradt Daniil Medvedevvel szemben, joggal lehet büszke a Kanadában mutatott teljesítményére. A második fordulóba jutásával egyébként Opelka már így is beállította eddigi legjobb hazai GS-szereplését, ennél azonban minden bizonnyan többre vágyik.
Ez lesz kettejük második egymás elleni mérkőzése, az elsőre is idén, a Római 1000-es torna második fordulójában került sor – azt a mérkőzést a meglepetésre végül elődöntőbe jutó amerikai nyerte két szettben, 6:4, 6:4-re.
picture

Reilly Opelka

Fotó: Getty Images

Amennyiben a vihar nem szól komolyabban bele a csütörtöki programba, pályára lép még Ashleigh Barty, valamint Bianca Andreescu, Belinda Bencic, Anastasia Pavluchenkova és Iga Swiatek is. Rendeznek egy cseh házirangadót is, amelyen Petra Kvitova találkozik Kristyna Pliskovával.
A férfiaknál amerikai ellenféllel néz szembe a 2014-es döntős Kei Nishikori, Alexander Zverevre Albert Ramos Vinolas ellen papíron könnyebb, míg Matteo Berrettinire nehezebb összecsapás vár Corentin Moutet ellen. Az első fordulóban 0-2-ről fordító amerikai Maxime Cressy Nikoloz Basilashvili ellen próbálhatja meg tovább írni saját rekordját, az első fordulóban magabiztosan teljesítő Denis Shapovalov pedig Roberto Carballes Baenával csap össze.
Tervezett közvetítéseink csütörtökön:
Eurosport 1 (16:40-től)
Belinda Bencic – Martina Trevisan
Ashleigh Barty – Clara Tauson
Alexander Zverev – Albert Ramos-Vinolas
Jenson Brooksby – Taylor Fritz
Novak Djokovic – Tallon Griekspoor
Karolina Pliskova – Amanda Anisimova
Eurosport 2 (16:50-től)
Katerina Siniakova – Maria Sakkari
Corentin Moutet – Matteo Berrettini
Lauren Davis - Bianca Andreescu
Roberto Carballes Baena – Denis Shapovalov
Megjegyzés: Az Eurosport 2-n 21:00-24:00 között golfot közvetítünk. Amint az az adás véget ér, újból becsatlakozunk a US Open eseményeibe.
US Open Porsche 2021

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés