Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osaka: Mindegyiknél jobban fáj ez a vereség

Nánási Antal

Frissítve 27/07/2021 - 10:34 GMT+2

Látszólag eddig minden úgy alakult az olimpiai tenisztornán, ami Naomi Osaka várható olimpiai bajnoki címét vetítette előre.

Naomi Osaka Ariake Tennis Park Tokió 2021

Fotó: Getty Images

A megnyitón az olimpiai lángot meggyújtó négyszeres Grand Slam-győztes teniszező két könnyed győzelemmel jutott be a harmadik fordulóba, Marketa Vondrousova elleni mérkőzését megelőzően pedig leginkább azzal lehettünk elfoglalva, hogy azt találgassuk, kivel találkozhat majd a következő fordulókban.

A világranglista második japán azonban pocsék formát nyújtva nagyon simán kapott ki a Roland Garrs 2019-es döntősétől, felborítva minden létező olyan gondolatunkat, amely a papírforma érvényesülése körül valaha forgott. Tokió előtt Osaka a Roland Garros első fordulója óta nem játszott mérkőzést, a sajtótájékoztatók körül kialakult botránya miatt ugyanis előbb nem állt ki a második fordulós mérkőzésére Párizsban, majd Wimbledontól is távolmaradt.
picture

Naomi Osaka of Japan reacts while practicing on court five in preparation for the 2021 French Open Tennis Tournament at Roland Garros on May 29th 2021 in Paris, France

Fotó: Getty Images

A sajtócsendet végül már az olimpián törte meg, ahol az eddigi két sikerrel megvívott mérkőzését követően látszólag kedélyesen, felszabadultan értékelte aktuális győzelmeit. Mai váratlan kiesését követően nyilván csalódottan vont mérleget a teljes olimpiai szerepléséről:
„Hosszú szünetet tartottam az olimpia előtt, és úgy éreztem rendben vagyok. Azt nem feltétlenül mondom, hogy most rosszul vagyok, de biztos, hogy a reálisnál magasabb elvárásokat támasztottam magammal szemben. Úgy érzem a hozzáállásom nem volt elegendő ahhoz, hogy megbírkózzam a rám nehezedő nyomással, és ebből a helyzetből ezt a teljesítményt tudtam kihozni.”
picture

Naomi Osaka

Fotó: Getty Images

Osaka pocsékul kezdte a találkozót, az első négy játékot kivétel nélkül elveszítette, végül mindössze egyszer hozta az adogatását, így 6-1-re elveszítette a nyitó játékrészt. A második játszmára látszólag felpörögve jött ki, azonnal el is vette ellenfele adogatását, 2-0-nál azonban megtorpant, és visszazuhant az első szett rossz sorozatába. Vondrousova visszabrékelt, majd 5-4-es vezetésnél fogadóként a harmadik meccslabdát értékesítve legyőzte a topfavoritot.
„Hogy mennyire vagyok csalódott? Nyilván mindegyik vereség nagyon zavar, de ez a mostani mindegyiknél jobban fáj.” - zárta értékelését a tornától és az olimpiától is búcsúzó Osaka.
picture

Naomi Osaka

Fotó: Getty Images

A győzelmével olimpiai negyeddöntőbe jutó Marketa Vondrousova érthető örömmel, ugyanakkor nagyon sportszerű együttérzéssel értékelt karrierje egyik legnagyobb győzelmét követően:
„Nehéz volt neki úgy játszani Japánban, hogy mindezt egy olimpián teszi. Túl nagy nyomás nehezedett rá.”
„Vertem már meg korábban Simona Halepet is, de most Osaka a legjobb. Ráadásul ő az egész olimpia arca is, szóval nagyon nehéz volt neki csak a teniszre koncentrálni.”
picture

Naomi Osaka (L) reacts to being beaten by Czech Republic's Marketa Vondrousova (R) during their Tokyo 2020 Olympic Games women's singles third round

Fotó: Getty Images

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés