Djokovic borzasztóan érzi magát, amiért egy nap alatt két elődöntőt veszített el, és az olimpiai aranyról és a Golden Slamről is lemondhat. Zverev ellenben nagyon motivált.

Az olimpia egyik nagy meglepetését okozta a férfi teniszezők elődöntője, ahol Novak Djokovic az első szettet magas színvonalú játékkal 6:1-re behúzta, és a második játszmában is brékelőnyben volt, onnantól kezdve viszont Alexander Zverev szép lassan felőrölte a világelsőt, és 6:3, 6:1-gyel megfordította a találkozót. A nagy meleg és a magas páratartalom mindkét teniszezőt látványosan megviselte, az érzelmi töltetet pedig jól jelzi, hogy Zverev törölközőjébe temetkezve, percekig sírva üldögélt eddigi pályafutása egyik legnagyobb győzelme után. Djokovic harmadik alkalommal kapott ki az elődöntőben olimpián, és vereségével eldőlt, hogy a Golden Slam nem valósul meg, a világelső már biztosan nem nyeri meg mind a négy Grand Slamet és az olimpiát egy naptári évben. A szerb teniszező számára a későbbiekben sem alakult jól a nap, Nina Stojanovic oldalán vegyes párosban is kikapott az Aslan Karatsev, Elena Vesnina kettőstől, így az aranyérem helyett két bronzmérkőzés vár rá.
„Borzalmasan érzem magam jelenleg, nem tudok pozitív maradni. Minden értelemben szörnyen érzem magam, de remélhetőleg, holnap tiszta lappal tudok kezdeni, képes leszek talpra állni, és legalább egy érmet szerzek az országomnak”- mondta el Djokovic.
Laver Cup
A Laver-kupát negyedszer megnyerő európaiak kiváltságosnak érzik magukat
17 ÓRÁJA
(Zverev) nagyon jól szervált, nem volt sok esélyem a második adogatásainál. Az én szerváim pedig drasztikusan leromlottak, második játszma 3:2-től kezdve nem szereztem ingyen pontokat. Szétesett a játékom, nem is tudom, hét vagy nyolc játékot nyert ő zsinórban, nagyjából ennyi.
Alexander Zverev fantasztikus játékot mutatott be, győzelme egyik kulcsa az volt, hogy nem törte meg a jó tenisze ellen nagyon simán elveszített első szett sem. A német játékos együttérzett Djokoviccsal, ugyanakkor nagyon büszke saját teljesítményére.
„Sajnálom Novakot, de nyert már 20 Grand Slamet és nem is tudom, 550 Masters versenyt, minden nem jöhet össze. Ő minden idők legjobb játékosa, mindenkinél több Grand Slamet fog nyerni, de boldog vagyok, hogy én jutottam be a döntőbe”- nyilatkozta győzelme után.

Nem lesz Golden Slam, Djokovic szett és brékelőnyről kapott ki az elődöntőben!

"Úgy tűnt, lehetetlen legyőzni őt ezen a versenyen, úgyhogy nagyon boldog vagyok most. De még mindig hátra van egy meccs.”
Megmondtam neki (a hálónál), hogy ő minden idők legjobbja, és ez így is marad. Tudom, hogy történelmet akart írni, a Golden Slamet és az olimpiai bajnoki címet üldözte, de ilyen helyzetekben Novak és én nem állunk olyan messze egymástól. Természetesen boldog vagyok, hogy nyertem, de tudom, mit érez Novak.
Zverev a döntőben Karen Khachanovval vív meg az olimpiai aranyéremért, Djokovic pedig Pablo Carreno Busta ellen a bronzmeccsen lesz érdekelt, vegyes párosban pedig az ausztrál Barty, Peers duóval találkozik.
Forrás: részben ITF Tennis, Reuters
Laver Cup
Federer és Nadal sérült, Djokovic pihen, Európa mégis dominánsabb, mint valaha
TEGNAP 10:22
Laver Cup
Borg szerint a tenisz jövője képviseli Európát a Laver-kupán, Kyrgios úgy érzi, eljött az ő idejük
24/09/2021 15:12