Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Káosz Nápolyban: a hétvégi meccseket elhalasztották, új helyszínt keresnek

Eurosport Magyarország

Publikálva 15/10/2022 - 17:14 GMT+2

Tennis Napoli Cup - Törölni kellett a 250-es nápolyi tenisztorna szombati és vasárnapi programját, miután a heves esőzések tönkretették a pályákat. A selejtezőket másik helyszínen fogják lebonyolítani, a szervezők azonban bíznak abban, hogy hétfőre sikerül játékra alkalmas állapotba hozni a pályákat.

Tennis Napoli Cup: súlyos gondok vannak a pályákkal

Fotó: Instagram

Nem indult valami fényesen a nápolyi 250-es tenisztorna.
Andrey Rublev, Pablo Carreño Busta, Roberto Bautista Agut, Lorenzo Musetti. Néhány név azon sztárok közül, akik az ATP honlapja alapján rajthoz állnának a jövő héten kezdődő 250-es nápolyi tenisztornán. A versenyen, amely egyéves licenszt kapott az ATP-től, egyelőre viszont a selejtezőket sem tudták elkezdeni, mivel a pályák csapnivaló állapotban vannak.
A selejtező az eredeti program szerint délelőtt 11-kor rajtolt volna, csakhogy a szervezők kénytelenek voltak elhalasztani a mérkőzéseket. „Az előző napok heves esőzései miatt, annak érdekében, hogy a pályák a lehető legjobb állapotba kerüljenek, a délelőtt 11-re tervezett mérkőzést elhalasztjuk” – írták a verseny hivatalos közösségi oldalára.
A gondot a csütörtöki özönvíz jelenti, ugyanis több helyen szétáztatta a pályát. Az a felvételeken is jól látszódik, hogy a borítás nem egyenletes, van, ahol fel is szakadt a felülete, így értelemszerűen alkalmatlan profi teniszmeccsek lebonyolítására. A halasztással nyertek némi időt a szervezők, ám annyit azért nem, hogy azonnali megoldást találjanak a problémára.
„Hatalmas a káosz, az emberek 10 óta várakoznak” – írta Twitteren Andrea Parrella, helyi újságíró. „Az online vásárolt jegyeket a jelek szerint visszatérítik, ám az egyelőre nem világos, milyen formában.”Riccardo Villari versenyigazgató közölte is a csalódott szurkolókkal, hogy szombaton egyetlen meccset sem fognak lejátszani, és minden bizonnyal vasárnap sem.
A szervezők - kissé megkésett - közleményükben megerősítették a feltételezéseket, miszerint a selejtezőket egy másik pályán fogják lebonyolítani, a tervek szerint azonban hétfőre sikerül játékra alkalmas állapotba hozni a nápolyi klubot is. A hibával kapcsolatban azt írták: rajtuk kívülálló körülmények miatt rongálódtak meg a pályák, amelyek építését egy külső cégre bízták.
A selejtezők helyszínét még nem erősítették meg, Parrella azonban úgy tudja, a legnagyobb valószínűséggel Monterusciellóban játszhatják le az elmaradt mérkőzéseket. Így vagy úgy, de hatalmas a presztízsveszteség a rendezői oldalon, a körülményeket látva minimum kétséges, hogy a korábban nevezett játékosok valóban eljönnek-e a versenyre, vagy, hogy kapnak-e a jövőben licenszt az ATP-től.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés