Az első helyen kiemelt Novak Djokovic döntőbe jutott a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornán.
A szerbek korábbi világelsője a szombati elődöntőben az orosz Roman Safiulin ellen nyert egy sima és egy szoros szettben, 1 óra 36 perces mérkőzésen.
Djokovic az első szettben makulátlanul teniszezett, csupán három pontot veszített adogatóként. Safiulin azonban a második szettben magasabb fokozatra kapcsolt, és 5:4-nél sikerült visszabrékelnie.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
10 ÓRÁJA
„Szerintem elég szoros volt, különösen a második szett. Elragadtak az érzelmek a pályán a másodikban, feszültté váltam, részben az agresszív játéka miatt. Nagyokat szervál, és ha elég ideje van, akkor tenyeressel és fonákkal is stabil tud lenni.”
Tudtam, hogy nagyon erősnek kell maradnom, mert a második szettben jobban fog játszani, így is történt. Amikor a meccsért szerváltam, lejátszott néhány laza pontot, de minden dicséretet megérdemel azért, ahogyan küzdött.
- nyilatkozta Djokovic.
Safiulinnak sikerült tie-breakre menteni a szettet, ott viszont már nem nagyon voltak kérdések, Djokovic 7-3-ra nyert, így szettveszteség nélkül jutott a döntőbe.

Djokovic elsőre nem tudta kiszerválni a meccset, de bejutott a tel-avivi döntőbe

„A rövidítésben kisegített egy kicsit, elrontott pár tenyerest, én viszont stabil voltam, és a megfelelő pillanatban, a megfelelő ütéseket húztam meg. Egy elődöntőben természetesen nehéz ellenfélre számítasz, aki az utolsó ütésig kihívás elé állít, ma épp ez történt.”
Djokovicnak ez már a 127. fináléja lesz az ATP-sorozatban, eddigi mérlege 88 győzelem és 38 vereség. A 21-szeres Grand Slam-bajnok ellenfele Constant Lestienne vagy Marin Čilić lesz.
MTI + ATP
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
TEGNAP - 15:44
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
TEGNAP - 08:37