Andy Murray szetthátrányból nyert Reilly Opelka ellen a sydneyi keménypályás torna férfi versenyében, így több mint két év után ismét döntőt játszhat ATP-viadalon. A nőknél Barbora Krejcikova hét meccslabdát hárítva búcsúztatta Anett Kontaveitet.

Az a hír, miszerint Andy Murray több mint két év elteltével döntőt játszhat ATP tornán gyaníthatóan még a legelvakultabb Nadal, Federer és Djokovic szurkolókat is jó érzéssel tölti el, nem csak a pártatlan tenisz szurkolókat. A szabadkártyával induló Murray (jelenleg 135. a világranglistán), legutóbb 2019 októberében szerepelt fináléban, akkor meg is nyerte az antwerpeni tornát.
Az évek óta csípősérüléssel bajlódó skót játékos hónapok óta úgy nyilatkozik, hogy hamarosan ismét jó eredményeket fog elérni, és ezen a héten bizonyítást is nyertek a szavai, remek teljesítménnyel menetelt a legjobb négyig.
Australian Open
Murray maratoni ötszettest nyert meg, Bondár Annának nem sikerült a bravúr a Garros-döntős ellen
TEGNAP 10:55
Bár az első szettet amerikai riválisa nyerte pénteken rövidítésben, Murray a folytatásban is nyomás alá helyezte Opelka szervajátékait - mindig is jól játszott a nagy adogatók ellen -, és ennek meg is lett az eredménye egy-egy brék formájában.
Murray pályafutása 47. tornagyőzelmére tör a szombati fináléban, amelyben honfitársa, Daniel Evans vagy az orosz Aszlan Karacev lesz az ellenfele.

Andy Murray

Fotó: AFP

A nőknél a Roland Garros-győztes cseh Krejcikova nagyon gyengén kezdett az észt Kontaveit ellen, de a 6:0-ra elvesztett első szett után magára talált és kiharcolta a döntő játszmát. Ebben 5:6-nál három mérkőzéslabdát is hárított, majd a rövidítésben további négyet, és végül 2 óra 32 perc után fogadhatta ellenfele gratulációját.
A szombati döntőben a spanyol Paula Badosa lesz Krejcikova riválisa.
Eredmények:
férfiak (521 ezer dollár összdíjazás):
elődöntő:
Murray (brit)-Opelka (amerikai, 4.) 6:7 (6-8), 6:4, 6:4
később:
Karacev (orosz, 1.)-Evans (brit, 3.)
nők (704 ezer dollár összdíjazás):
elődöntő:
Krejcikova (cseh, 3.)-Kontaveit (észt, 4.) 0:6, 6:4, 7:6 (14-12)
Badosa (spanyol, 5.)-Kaszatkina (orosz) 6:2, 6:2
korábban:
női páros, elődöntő:
Udvardy Panna, Vivian Heisen (magyar, német) - Hszü Ji-fen, Jang Csao-hszüan (kínai) 6:2, 6:3
Australian Open
Andy Murray hatalmasat küzdött, drámai csatát követően jutott tovább Melbourne-ben
TEGNAP 08:47
Australian Open
Medvedev, Murray, Tsitsipas: nagy nevek jó meccseivel folytatódik az Ausztrál Open
17/01/2022 17:39