Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán borította a papírformát, a 11. kiemelttel meccselhet Sanghajban

Eurosport Magyarország

Frissítve 04/10/2023 - 15:01 GMT+2

Rolex Shanghai Masters - Marozsán Fábián sikerrel vette az első fordulót a 8,8 millió dollár összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán. A világranglistán 92. magyar játékos a 64 közé jutásért vívott szerdai találkozón Arthur Rinderknech-sel (66.) csapott össze, pályafutása során először.

ATP1000 Sanghaj: Nézd vissza Marozsán meccslabdáját Rinderknech ellen!

Sanghaji tenisztorna - Marozsán a második fordulóban

Rinderknech tagja volt februárban a magyarokat a tatabányai Davis-kupa-selejtezőben 3-2-re legyőző francia válogatottnak.
Mindketten stabilan hozták az adogatásaikat, még egyenlő (40-40) állásig sem jutottak el 12 gémen keresztül, majd a rövidítésben Balázs György tanítványa játszmalabdát hárított, aztán a francia elrontott tenyeresét követően szettelőnybe került. Az első felvonás kiegyenlített játékát jól mutatja, hogy mindketten 38-38 labdamenetet nyertek.
A folytatásban a 23 éves magyar 1:1-nél kiharcolta a meccs első bréklabdáit, melyekből a harmadikat értékesítette. Az egyre többet rontó Rinderknech megroppanni látszott, 4:2-nél ismét elbukta az adogatását, és Marozsán innen már könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 23 percig tartott (és teljes egészében visszanézhető az eurosport.hu-n).
A második számú magyar teniszezőre a 64 között a 11. kiemelt ausztrál Alex De Minaur vár.
A későbbiekben Fucsovics Márton (57.) is pályára lép a kínai metropoliszban, ellenfele a selejtezőből érkezett kazah Denis Yevseyev (258.) lesz.
Eredmény:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
  • Marozsán Fábián-Arthur Rinderknech (francia) 7:6 (8-6), 6:2
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés