Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Párizsban idén duplázó Djokovic a döntőben legyőzött Dimitrovot is alaposan megdicsérte

Takács Márton

Publikálva 06/11/2023 - 10:57 GMT+1

Rolex Paris Masters - Novak Djokovic a hatodik idei címét szerezte meg vasárnap Párizsban, miután két szettben legyőzte Grigor Dimitrovot a döntőben. A 40. (!) 1000-es trófeáját begyűjtő szerb a finálé után nagyon megdicsérte Dimitrovot. A szerb a pályafutása során már másodszor teljesítette a párizsi duplát, amikor a Roland Garros után a francia főváros Masters-versenyét is megnyerte.

Djokovic újabb földöntúli mérföldkőhöz érkezett Párizsban: megvan a 40. 1000-es trófea

Novak Djokovic a stábjának köszönte meg párizsi tornagyőzelmét, mely után Grigor Dimitrovot is méltatta.
Elég impozáns eredménylistát produkál Novak Djokovic 2023-ban, és még nincs vége az évnek. Idén a párizsi volt a hatodik tornagyőzelme (Adelaide 1, Australian Open, Roland Garros, ATP Masters 1000 Cincinnati, US Open, ATP Masters 1000 Párizs), mindössze egy döntőt veszített el – Wimbledonban Carlos Alcaraz győzte le.
A világelső Djokovic kíméletlen hatékonysággal, 6:4, 6:3-as győzelemmel szerezte meg összesen már a hetedik párizsi Masters-címét Grigor Dimitrov ellen.
A győzelemmel Djokovic megszerezte 97. ATP-címét, amivel Roger Federer és Jimmy Connors mögött a harmadik helyen áll az örökranglistán. A szerb vezeti az ATP 1000-es címek listáját, miután a francia fővárosban megszerezte 40. koronáját ezen a szinten.
Veresége ellenére Dimitrov a bátor játéka miatt rengeteg dicséretet kaphat, Djokovic nyitotta meg a sort.
picture

Djokovic a Roland Garros után a Paris Masterst is megnyerte idén

Fotó: AFP

"Hihetetlen, hogy megnyertem, különösen azután, hogy csütörtökön, pénteken és szombaton, három egymás utáni mérkőzésemen is a vereség határán táncoltam." - mondta Djokovic az Amazon Prime-nak a pályán adott interjújában.
"Valahogy sikerült megtalálnom egy extra sebességfokozatot, amikor szükség volt rá, pedig mindketten eléggé elfáradtunk a döntő elején, és látszott, hogy mindketten kifogytunk egy kicsit a benzinből.
Azt hiszem, szorosabb volt a meccs, mint ahogy az eredmény mutatja, de ez egy újabb csodálatos győzelem számomra, és nagyon büszke vagyok rá, figyelembe véve, hogy min mentem keresztül ezen a héten."
picture

Rublev közel volt, de Djokovic hatalmas csatában legyőzte őt

A szerb a meccs utáni interjúban tartott egy kis szünetet, hogy néhány vigasztaló szót intézzen Dimitrovhoz, és megdicsérte a 32 éves játékost a lenyűgöző teljesítményéért.
"Sajnálom a mai eredményt, Grigor! Sosem könnyű elveszíteni egy döntőt. Szeretnélek bátorítani, hogy maradj kemény és folytasd, mert ezen a héten és az elmúlt hónapokban a legjobb teniszedet játszottad. Minden jót kívánok neked! Remélem, hogy meg tudsz nyerni néhány nagy versenyt!
Gratulálok a csapatodnak és a családodnak! Öröm volt veled együtt játszani a pályán. Hosszú múltra tekintünk vissza, már veteránok vagyunk a touron. Next gens, vagy hogy is hívják ezt? 30+ gen?
Szeretnék angolul is köszönetet mondani a csapatomnak, mert ők nem értenek franciául. Köszönöm, hogy kitartottak mellettem ezen a héten, tudjuk, milyen kihívás volt a pályán és azon kívül is.
A döntőt megelőzően három egymást követő meccs elvesztésének a küszöbén álltam, és ti segítettetek nekem a pályán és azon kívül is a támogatásommal, a regenerálódással és a következő meccsre való felkészüléssel. Ez ugyanúgy a ti győzelmetek, mint az enyém."
picture

Novak Djokovic és Grigor Dimitrov a pódiumon

Fotó: AFP

A könnyes szemű Dimitrov következett:
"Elfogytak a szavaim Novakhoz, gratulálok, haver!
Nagyon hálás vagyok ezért a csodálatos hétért. Hullámvasút-szerű volt számomra az elmúlt három hónap. A döntőbe jutás ezen a tornán többet jelent, mint amit el lehet képzelni. Ez lehetetlen lett volna a közönség támogatása nélkül. Annyira hálás vagyok.
Nem tudom, mit mondhatnék még Novaknak. Szép munka volt? Gratulálok egy újabb elképesztő győzelemhez neked és a csapatodnak!"
picture

Djokovic: Nadal és Federer korszakában a sikereim még többet érnek

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés