Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már nem Ivan Lendl a veterán Andy Murray edzője, a skót harmadszor is ajtót mutatott a legendának

Takács Márton

Frissítve 12/11/2023 - 18:20 GMT+1

Andy Murray harmadszor is szakított edzőjével, Ivan Lendllel, miután 20 hónapot dolgoztak együtt a legutóbbi etapjukban. Három közös időszakuk alatt Murray 2012-ben megnyerte első Grand Slam-tornáját a US Openen, 2013-ban és 2016-ban is győzött Wimbledonban, és olimpiai bajnok lett Londonban meg Rióban. Idén viszont nem úgy sikerült az év második fele, ahogy azt a skót elképzelte.

De Minaur Párizsban is megcsinálta: meccslabdáról fordított Murray ellen

Andy Murray és Ivan Lendl szakmai együttműködésének már harmadszor lett vége.
"Nincs többé Joey és Chan. Nincs többé J és C. Nincs többé J-Man és Channy!”
Joey mondja ezt Chandlernek a Jóbarátokban (6x02), amikor utóbbi bejelenti, hogy összeköltözik Monicával, és vége előbbi kettő kalandos lakótársi időszakának.
Andy Murray olyan nagyon sok időt nem hagyott Ivan Lendlnek, hogy a cseh-amerikai belelendüljön, 2022 április elején kezdték meg a munkát - harmadszorra -, de eddig tartott legújabb kooperációjuk.
Nincs többé Andy és Ivan. Nincs többé A és I.
A skót új edzőt kereshet magának a 2024-es szezon előtt. Murray erős félévet produkált idén, de március eleje óta nem nyert egymás után két meccset az ATP Touron, és az utóbbi hat fellépéséből ötöt elveszített.
picture

Murray és Lendl az idei Ausztrál Openen

Fotó: AFP

Murray, aki a párizsi Mastersen három szettben kikapott Alex de Minaurtól, továbbra is Jonny O'Marával és Mark Hiltonnal fog együtt dolgozni, akik a skót edzői stábjának tagjai voltak eddig is.
"Ivan a karrierem legnagyobb pillanataiban is mellettem volt, és nem tudom eléggé megköszönni neki mindazt, amit segített nekem elérni” – mondta most Murray.
"Ő egy egyedülálló személyiség, aki érti, mi kell a győzelemhez, és rengeteget tanultam tőle az évek során."
Lendl hozzátette: "Nagyszerű emlékekkel fogok visszatekinteni arra az időre, amikor Andyvel együtt dolgoztunk. Nagyon keményen edz, és a sportág csak jobb lett miatta. A legjobbakat kívánom neki az elkövetkező években!”
A kölcsönös udvariassági körökön kívül tehát nem tudtunk meg konkrétumokat.
Murray jelenleg a 42. helyen áll a világranglistán. Még 2012-ben, a US Openen nyerte meg első Grand Slam-trófeáját, miután néhány héttel korábban Londonban olimpiai bajnok lett.
Miután a 2012-es wimbledoni döntőt elveszítette Roger Federer ellen, Murray a következő évben javított, és Fred Perry 1936-os győzelme óta ő lett az első brit férfi, aki megnyerte az All England Club egyéni bajnoki címét.
picture

Ivan Lendl innentől távolabbról figyelheti Andy Murray teniszét

Fotó: AFP

Lendl és Murray útjai először 2014-ben váltak el, de 2016-ban újra társak lettek, éppen időben ahhoz, hogy Murray megint hős legyen Wimbledonban és a riói olimpián.
Murray a második közös időszakuk alatt lett világelső, de 2017-ben megszüntették együttműködésüket, a skót pedig pedig Jamie Delgadót választotta Lendl helyére.
Sir Andy bekerült Leon Smith brit Davis-kupa-csapatába, amely november 23-án, csütörtökön utazik Malagába, hogy Szerbia ellen megvívja a nyolcaddöntőt.
Amikor az újságíró Köves Gábort a két évvel ezelőtt készített Tesis a világ-interjúnkban a teniszhez fűződő viszonyáról kérdeztük, azt felelte, hogy "szakítottunk, nem beszélünk. Nem jöttek az eredmények".
Reméljük, Andy Murray és Ivan Lendl kapcsolata idáig azért nem fajul el!
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés