Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Simon mondja: nincs még vége! Murray után a 9. kiemeltet is hazaküldte Párizsból a veterán francia

Takács Márton

Frissítve 03/11/2022 - 12:02 GMT+1

A 37 éves Gilles Simon legalább még egy nappal elhalasztotta visszavonulási terveit, mivel szerda este egy újabb briliáns, szenzációs hangulatú, minden logikát meghazudtoló győzelmet aratott a Rolex Paris Mastersen, ezúttal a kilencedik kiemelt Taylor Fritz ellen.

Gilles Simon egy csodálatos győzelemmel napolta el a visszavonulását

Fotó: AFP

Az utolsó tornáján szereplő Gilles Simon újabb bravúros győzelmet aratott a Rolex Paris Mastersen.
Úgy érzem, hogy minden meccset úgy tudok játszani, mint az utolsót, mintha nem is létezne a holnap
Ezt Gilles Simon nyilatkozta, miután a szerdai, újabb győztes mérkőzését követően az őt éltető szurkolók a La Marseillaise-re fakadtak.
A francia teniszező úgy vágott neki ennek az idénynek, hogy annak végén befejezi profi karrierjét. Az élet úgy hozta, hogy hazai pályán, Párizsban, méltó körülmények között mondhat búcsút a sportágnak. Mint mondjunk? Alaposan megadja a módját az utolsó táncának.
A legutolsó tornáján szabadkártyával induló Simon előbb Andy Murray ellen nyert 2 óra 52 perc alatt úgy, hogy az elvesztett első játszma után a másodikban is 5:3-as hátrányba került, de sikerült visszajönnie, és végül 4:6, 7:5, 6:3 arányban győznie.
Aztán szerda este, telt ház előtt egy röpke 3 óra 6 perces, kiváló partin 7:5, 5:7, 6:4-re legyőzte a 9. helyen kiemelt Taylor Fritzet, ezzel bejutott a legjobb 16 közé, egyben véget vetett az amerikai reményének, hogy bejusson az ATP-vb mezőnyébe.
picture

Párizsi tenisztorna: Simon megint elnapolta a búcsúját, kiütötte a 9. kiemeltet is

A világranglista-188. csütörtökön az utóbbi hetekben három tornagyőzelmet is szállító, 8. helyen kiemelt kanadai Felix Auger-Aliassime ellenfele lesz. A kanadai éppen Simon Fritzcel szemben aratott győzelmének köszönhetően kvalifikálta magát a nyolcfős ATP-döntőre.
De vissza Gilles Simonhoz. A Die Hard - Az élet mindig drága c. filmben Jeremy Ironstól (illetve az őt szinkronizáló Szakácsi Sándortól) hallhattuk, hogy "Simon mondja" (a történet eredeti címe egyébként éppen Simon Says volt). Nos, a francia Simon mondja: nincs még vége!
Simonnak még egy székre is szüksége volt a parti után, hogy leülhessen, ami az epikus Novak Djokovc-Rafael Nadal meccsre hajazott a 2012-es Ausztrál Openről, emlékeztet cikkében a Tennis Majors.
Mindenhol fáj, jobban, mint valaha. Ez már a Roland Garroson is így volt. Szó szerint készen állok a halálra. Ezt kell tennem, hogy legyen esélyem.
picture

Simonnak az utolsó erőtartalékaira is szüksége volt

Fotó: AFP

A hazai közönség végig elképesztő módon buzdította őt, hol minden idők szöveg nélküli szurkolói rigmusát, a zseniális White Stripes Seven Nation Army c. dalának dallamát dúdolta, hol kedvence nevét skandálta, fenomenális hangulatot teremtettek a szurkolók.
"Vannak pillanatok, mint a harmadik szett elején, amikor úgy gondoltam, hogy ’ez olyan nehéz, olyan magányos vagyok, megpróbálom túlélni’. És túléltem, nyertem egy gémet, kettőt. Körülnéztem, és láttam, hogy nem vagyok magányos. Köszönöm, sokat segítettettek. Mindent beleadok, amim van, ahogy ti is!" – szólt Simon az őt támogató drukkereknek.
Simon 17. alkalommal vesz részt a szezon utolsó ATP Masters 1000-es versenyén, a legjobb eredményét 2012-ben érte el Párizsban, amikor az elődöntőig jutott. A világranglista korábbi 6. helyezettje, aki 14 ATP Tour-győzelmet szerzett, a tornát követően szögre akasztja az ütőjét.
A Taylor Fritz elleni volt Gilles Simon 20 éves pályafutásának 504. győzelme. Felix Auger-Aliassime-mel szemben jubilálna, újabb sikere csodaszámba menne.
picture

Párizs megér egy estet - ezt Gilles Simon és Taylor Fritz is bizonyította

Fotó: AFP

"Ha Felix ellen lesz vége, nem lesz bajom vele." – mondta erről Simon.
Mindenem fáj, három hónapra lenne szükségem a felépüléshez
Tette hozzá a francia a Tour jelenlegi legdominánsabb embere, a jelenleg 14 meccses győzelmi szériában lévő Felix Auger-Aliassime elleni meccse előtt.
"Megtiszteltetés, hogy Felix ellen játszhatok, mert ő az egyik kedvenc játékosom. Amellett, hogy ő a világ legkedvesebb embere. Most neki is kemény meccse volt, de én kétszer annyi idős vagyok, mint ő, így gondolom, gyorsabban felépül." – zárta Simon az Eurosportnak adott nyilatkozatát.
Kettejük mérkőzése a centerpálya harmadik találkozója lesz. 11-kor Lorenzo Musetti és Casper Ruud nyitja a programot, őket követi Carlos Alcaraz és Grigor Dimitrov csatája, majd jön Simon és Auger-Aliassime meccse. Később Novak Djokovicot és Stefanos Tsitsipast is láthatjuk az Eurosport 2-n.
"Maradj otthon, nézzél tévét!" - ahogy a költő mondja.
picture

Gilles Simon Párizsban búcsúzik. De mikor?

Fotó: AFP


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés