Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicot ezúttal is csak megszorongatni tudta Tsitsipas, egy lépésre a hetedik címtől a szerb

Eurosport Magyarország

Frissítve 05/11/2022 - 22:51 GMT+1

Rolex Paris Masters - Novak Djokovic három játszmában, 6:2, 3:6, 7:6-ra legyőzte Stefanos Tsitsipast a Párizsban zajló 1000-es tenisztorna elődöntőjében. A korábbi világelső a mérkőzés elején egyértelműen fölényben volt a göröggel szemben, Tsitsipas azonban összeszedte magát a folytatásra, és döntő szett tie-breakre kényszerítette Djokovicot.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Közel volt a bravúrhoz Tsitsipas, ám Djokovic ezúttal is megoldotta a nehéz helyzeteket.

Tsitsipas a mostani mérkőzésüket megelőzően a tavalyi Roland Garros-döntőben nyert utoljára szettet Djokoviccsal szemben, azóta sorozatban hetet veszített el. Ennél egy fokkal fajsúlyosabb adat, hogy az utolsó győzelméig 2019-ig kell visszamenni, a sanghaji negyeddöntőjük óta mind a hét meccsüket Djokovic nyerte.
A párizsi elődöntőben is magabiztosabban kezdett a szerb, 3:2-nél el is vette a görög adogatását, amivel kényelmes helyzetbe hozta magát. Tsitsipas a saját szervája mögött és fogadóként is szenvedett – konkrétan az egész szett alatt egyetlen fogadópontja volt, az is egy második adogatást követően. Djokovic tehát ott folytatta, ahol abbahagyta.
picture

Félelmetesen precíz fonákjával Djokovic a közönségnek is üzent

A szerb teljesítménye azonban a második szettre visszaesett, némiképp hasonlóan, mint a Lorenzo Musetti elleni negyeddöntőben. Akkor belefért a pillanatnyi rövidzárlat, Tsitsipas azonban megérezte a lehetőséget, és az adogatójátékát némiképp stabilizálva végigvitte az előnyt a játszmán, amit a legvégén fogadóként zárt le.
Djokovic a harmadik szettben fáradtabbnak tűnt Tsitsipasnál, ennek ellenére kiválóan adogatott, a görögnek nem is volt lehetősége a brékre. A szerbnek négyszer volt bréklabdája a döntő játszmában, ám ezek közül egyet sem sikerült kihasználni, és a görög kiharcolta a tie-breaket – a játék képét látva ennél többen nemigen reménykedhetett.
picture

Tsitsipas alaposan megfuttatta Djokovicot, szenzációs labdamenet lett a vége

A rövidítés első fogadópontjára a térfélcserét követően került sor, ráadásul Tsitsipas villant meg jókor, 4-3-as vezetésnél elérhető közelségbe került a győzelem is. Djokovic azonban – ki gondolta volna – rögtön válaszolt, és sorozatban négy megnyert labdamenettel lezárta a találkozót, így már csak egyetlen meccs választja el a hetedik párizsi címtől.
picture

Djokovic esélyt sem adott meccslabdánál, magabiztosan zárta le a meccset

„Nyilvánvalóan édes érzés, amikor ilyen meccseket tudsz megnyerni a világ egyik legjobb játékosával szemben. Nagyon jól kezdtem, úgy ütöttem a labdát, mint a tegnapi negyeddöntőben. Megvoltak a lehetőségeim a második szett elején is, de nem vettem el a szerváját. Ezzel megváltozott a momentum, a közönség is tényező lett. Ő pedig emelt a színvonalon.”
Teljesen megérdemelt volt mindkettőnk részéről, hogy egy olyan csata bontakozott ki, amely a legvégéig kiegyenlített volt. Hihetetlen labdamenetek voltak a végén. Örülök, hogy sikerült leküzdenem ezt az akadályt.
- nyilatkozta a meccs után Djokovic.
A 21-szeres Grand Slam-bajnok a vasárnapi döntőben Holger Runéval találkozik, akit tavaly a US Openen négy szettben búcsúztatott. Djokovicnak ez lesz karrierje 56. 1000-es döntője, Párizsban pedig a hetedik címét szerezheti meg.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés