Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic szerint Musetti megtette a legfontosabb lépést, hogy valódi topjátékos legyen

Németh Dániel

Frissítve 04/11/2022 - 17:33 GMT+1

Lorenzo Musetti fejlődésére Novak Djokovic is felfigyelt, éppen ezért a korábbi világelső arra számít, hogy a pénteki negyeddöntőben nehéz dolga lesz az olasz teniszezővel szemben. Djokovicot leginkább az nyűgözte le, ahogyan a keménypályás teniszhez alkalmazkodott a korábban salakspecialistaként elkönyvelt Musetti.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Novak Djokovicnak tetszik, hogy Lorenzo Musettinek sikerült alkalmazkodni a keménypályás teniszhez.
Pénteken minden bizonnyal Carlos Alcaraz és Holger Rune mérkőzésére irányul a legnagyobb figyelem, pedig a játéknapon egy másik remek formában lévő, rendkívül tehetséges fiatal is pályára lép Lorenzo Musetti személyében. Vélhetően Musetti meccsére is sokan kíváncsiak lesznek, azonban, tekintve, hogy Novak Djokovic lesz az ellenfele, az olasz továbbjutására nem érdemes túlzottan sok pénzt feltenni. Még úgy sem, hogy az előző hetekben kemény pályán is remekül teniszezett.
Musetti a szezont megelőzően 10-14-es mérleggel rendelkezett kemény pályán, ezt 2022-ben 19-14-re javította, és néhány héttel ezelőtt megnyerte a nápolyi tenisztornát is. Párizsban egy újabb mérföldkövet sikerült elérni azzal, hogy negyeddöntőbe jutott az 1000-es versenyen, miután szetthátrányból felállva legyőzte a világranglista-3. Casper Ruudöt. Javuló teljesítményét Djokovic sem hagyta szó nélkül a negyeddöntős összecsapásuk előtt.
„Vitán felül áll, hogy fejlődött általánosságában, de kiváltképp a kemény pályán. Tudjuk, hogy a salak a legjobban kedvelt borítása, de ez valamelyest megváltozhatott azzal, hogy megszerezte az első keménypályás tornagyőzelmét Nápolyban. Ezen a héten is minőségi, magasan rangsorolt játékosokat tudott legyőzni” – fogalmazott Djokovic, aki tavaly testközelből tapasztalta meg, mennyire nehéz az önbizalomtól duzzadó Musettivel játszani.
„Fényes jövő áll előtte. Össze fog ez állni. Egy fiatal játékosnak szüksége van néhány évre a touron ahhoz, hogy megértse a működését, és megtalálja a megfelelő egyensúlyt, hogy kiegyensúlyozottan jól tudjon játszani. Manapság nem lehetsz topjátékos, ha csak egy borításon vagy jó. Összetett teniszezőkre van szükség, akik mindenhol jól játszanak. Ő pedig megmutatta, hogy képes valamennyi borításon fejlődni. Összetett játéka van, és övé az egyik legjobb egykezes fonák a touron.”
picture

Djokovic megnyerte az első meccsét 2022-ben, egy negatív koronavírusteszt volt a beugró - videó

Musetti fejlődésével kapcsolatban az is beszédes adat, hogy a nápolyi tornát megelőzően 3-15 volt a mérlege kemény pályán a top 50-es teniszezőkkel szemben – azóta viszont hatból öt meccset megnyert ellenük. Az olasz teniszező korábban elmondta, nagyon sokat dolgoztak azon, hogy előbbre lépjen ezen a téren, ehhez viszont teljesen újra kellett kalibrálnia magát a pályán, kimozdulva ezzel a komfortzónájából.
„Sokat dolgoztam a keménypályás teniszemen, és az a tapasztalatom, hogy agresszívebben kell játszanom, különösen a szervával és a tenyeressel kezdve. Tavaly nem tudtam ezt megcsinálni, túlságosan hátul álltam, most viszont már sokkal jobban megy. Erőnlétileg is keményen dolgozok annak érdekében, hogy megtegyem a lépéseket a helyes irányba, természetesen még fejlődnöm és tanulnom kell, de az áldozat és a kemény munka kifizetődik.”
Pénteken minden korábbinál nagyobb teszt vár rá, hiszen Djokovic kemény pályán egészen más szint, mint amivel az előző hetek során találkozott. Abból a szempontból viszont hasznos mérkőzésnek bizonyulhat, hogy reális képet kaphat arról, hol tart ezen a borításon a legszűkebb értelemben vett elithez képest.
Forrás: Tennis Majors

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés