Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csoda, amit Andy Murray művel visszatérése óta a korábbi edzője szerint

Takács Márton

Frissítve 02/11/2021 - 15:21 GMT+1

Andy Murray korábbi edzője, az Eurosport szakértője, Alex Corretja szerint a korábbi világelsőnek a csodával felérő visszatérését követően Wimbledont kellene célba vennie jövőre.

Andy Murray eddig tartott a párizsi ősz

Fotó: AFP

Alex Corretja szerint hihetetlen, amit a brit produkál.

Bár Andy Murray Antwerpenben és Bécsben is búcsúzott a második körben, de mindkét tornán emlékezetes első fordulós győzelmet aratott. Belgiumban Frances Tiafoe, Ausztriában Hubert Hurkacz ellen nyitott sikerrel.
Miután a brit az Erste Bank Openen kikapott Carlos Alcaraztól, azt mondta, hogy szerinte még mindig megvan benne a minőség ahhoz, hogy a közelgő párizsi Mastersen nagy sikert arasson.
Nos, az áttörés is itt majdnem meglett, de mivel elpuskázta mind a hét (7!) meccslabdáját Dominik Koepferrel szemben, három játszmában vereséget szenvedett úgy, hogy a középső szettet 7:5-re hozta, a harmadikat viszont tie-breakben veszítette el.
"Nem érdemeltem meg a győzelmet. Nem játszottam elég jól a győzelemhez. Ez az, ami miatt a legjobban csalódott vagyok, ahogy ma este játszottam. A végén rengeteg lehetőségem volt arra, hogy megnyerjem a meccset, de nem voltam elég jó ahhoz, hogy sikerüljön." – nyilatkozta Murray a párizsi veresége után.
picture

Hét meccslabdát szerzett, majd kikapott Andy Murray

Korábbi trénere, Alex Corretja még Murray párizsi bemutatkozása előtt mondott nagyon szépeket egykori tanítványáról, és mi is a nagyobb képet nézve írunk most a britről, aki a vártnál sokkal többet mutatva tért vissza komoly csipősérülése után.
"Amit Andy művel, az maga a csoda. Azt hittük, hogy vége, és valahogy mégis sikerült újra ott lennie a touron. Nagyon le vagyok nyűgözve az erőfeszítéseitől." - említette Corretja az Eurosportnak.
A kétszeres Roland Garros-döntős spanyol elemezte Murray US Openen nyújtott teljesítményét, és azt javasolta neki, hogy a 2022-es Wimbledonra próbálja hozni a legjobb formáját.
"Azt hiszem, az első három meccs segíti a játékát, a rutinját és főleg a regenerálódását. De öt forduló után már egy kicsit küszködhet. Ezért lehet, hogy a US Openen egy jó első, második és harmadik kört tudott játszani, de nem vagyok benne biztos, hogy ebből hogyan tud továbblépni. Ezért a majorökön nem lesz könnyű dolga.
De bármit is csinál, az egyszerűen hihetetlen, mert őszintén szólva, abból, amit láttunk, azt hittük, hogy a karrierjének vége, és ő még mindig küzd, és jó meccseket nyer."
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

"Azt hiszem, ha a helyében lennék, Wimbledont céloznám meg, hogy azon a legjobb formámat hozzam, mert előtte nem lesz könnyű, de ha van még egy utolsó esélye, hogy valamit letegyen az asztalra egy Slamen, akkor az Wimbledon lehet."
Az Alcaraz elleni vereséget követően Murray elismerte, hogy akkor tudja elkerülni a korai fordulókban történő vereségeket, ha kiegyensúlyozottabb lesz, ami arra utal, hogy még mindig megvan benne a tűz.
Corretja szerint már máshogyan léphet pályára a brit, mint a legjobb éveiben.
"Azt hiszem, Andy már felszabadultabban játszhat. Most végre megtalálta a módját, hogy szórakozásból teniszezzen, ami korábban szinte lehetetlen volt számára. Annyi célja volt, Grand Slamet, Davis-kupát nyerni, világelső lenni. Ez sosem volt könnyű a számára, hogy csak úgy lazítson közben és tegye a dolgát. Abszolút váratlanul ért, hogy mire képes még mindig."
picture

Murray

Fotó: AFP

A spanyol szakértő kitért Murray játékának szakmai elemzésére is.
"Szerintem egy kicsit agresszívebben játszik, úgy látom, hogy jobban mozog, ami kulcsfontosságú a játéka szempontjából. Tökéletesen kell mozognia. A fonákkal és a tenyeres keresztekkel is operálnia kell. Jól kell adogatnia, és nyomást kell gyakorolnia az ellenfél szervagémjeiben is. De elsősorban azt kell éreznie, hogy jól mozog a pályán. Ha ezt nem érzi, akkor nagyon bosszús és ingerült lesz.
A probléma az, hogyan tudja megtartani a szintjét két héten át, több fordulón át egy Slamen vagy egy 1000-es ATP-tornán, ahol minden nap kemény meccseket kell játszania. Ez egy kicsit trükkös."
részben via eurosport.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés