Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic: A végére teljesen kiürült a tank, ennek utána fogunk járni a csapatommal

Németh Dániel

Frissítve 13/04/2022 - 14:30 GMT+2

Novak Djokovic rozsdás játékkal tért vissza a pályára, és már rögtön az első mérkőzését elveszítette Monte-Carlóban. A szerb a meccset követően elmondta, nem érezte jól magát a pályán, és akadtak erőnlétből fakadó problémái is, aminek utána kell járniuk. Alejandro Davidovich Fokina érthető módon nagyon boldog volt a mérkőzés után, elvégre az egyik nagy kedvencét sikerült legyőznie.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Novak Djokovic vereséggel kezdte a 2022-es salakszezont.
Alejandro Davidovich Fokina három játszmában legyőzte Novak Djokovicot a monte-carlói salakpályás tenisztorna második fordulójában. A világelső játékán érződött a hosszú kihagyás, sok hibával játszott, önmagához képest szokatlanul sok rossz döntést hozott, a döntő szettre pedig a saját bevallása szerint is nagyon elfáradt. Ezen persze kár csodálkozni, Djokovicnak ez volt a negyedik meccse a szezonban, és az első salakon, Davidovich Fokina ráadásul kimondottan jó ezen a borításon.
„Először is szeretnék gratulálni Alejandrónak. Ő volt a jobb játékos. Jobban ráérzett a ritmusra az első két szettben. Én az egész meccsen pengeélen táncoltam, folyamatosan futottam az eredmény után” – mondta Djokovic a sajtótájékoztatón. Sok következtetést azért nem érdemes levonni a vereségből, Monte-Carlóban ugyanis mostanság nem jött ki neki a lépés, 2015 óta (amikor másodszor megnyerte a tornát), legfeljebb a negyeddöntőig jutott, két alkalommal pedig rögtön az első meccsét elveszítette.
„Amikor pár napja beszéltünk, akkor is tudtam, hogy időbe telik, mire igazán megtalálom a legjobb játékomat a salakon. Történelmileg is ez volt a helyzet. Soha nem játszottam jól a salakpályás szezon legelső versenyén. De ez rendben van. Ez van, el kell fogadnom a vereséget, és innen tovább lépni” – fogalmazott Djokovic. A világelső ugyanakkor azt is elárulta, nem csak a játékban kell előbbre lépnie, de bizony az erőnlét terén is van még hová fejlődni, a döntő szettre ugyanis teljesen elfogyott.
„A harmadik szettben nem éreztem jól magam erőnlétileg. Teljesen kiürült a tank. Képtelen voltam a labdamenetekben maradni. Amikor ez nem megy, nem érzed a salakos lábmunkát, lehetetlen küldetés előtt állsz. Utána fogunk járni a csapatommal, hogy miért történt ez” – jelentette ki a világelső, aki legközelebb Belgrádban lép pályára. Tavaly egyébként a hazai versenyén is nehezen indult be, és csak a második belgrádi tornát tudta megnyerni – azzal viszont egy elég nagy sorozat vette kezdetét.
picture

Rolex Monte-Carlo Masters: Így esett ki Djokovic Davidovich Fokina ellen

„Végig hittem abban, hogy fordíthatok és megnyerhetem a meccset, ezért próbáltam ott maradni, még ha rengeteg dolog is szólt ellenem a pályán tapasztaltak terén. Mind a teniszben, mind az erőnlétben nagyon messze voltam a legjobbamtól. Ilyen körülmények között kétszer annyit kell dolgozni, mint normál esetben. Persze azt is el kell mondani, hogy ő egy salakpályás specialista, és már volt egy meccse pár nappal korábban a centerpályán. Számítottam rá, hogy kemény, fizikális küzdelem lesz, így is történt.”
Sajnálatos módon most én húztam a rövidebbet, így ezen a ponton véget is ért számomra a hét.
Ahhoz persze, hogy ez így alakuljon, Davidovich Fokinától remek játékra volt szükség, a spanyol pedig – ha időnként be is csúsztak hullámvölgyek – közel volt a legjobbjához. „Nagyon különleges ez a győzelem, mert Nole játékán nőttem fel, és nagy rajongója vagyok. Minden egyes versenyen és mérkőzésen felnézek rá. Minden pillanatát élveztem, hogy itt, Monte-Carlóban, ennyi ember előtt játszhattam a világelsővel, szóval nagyon boldog vagyok”mondta a spanyol.
„Az elejétől kezdve jól játszottam, mert tudtam, hogy Nole nem teniszezett mostanság túl sokat. De aztán minden egyes pontra koncentrálnom kellett, mert már az elején megvoltak a lehetőségeim. Ezt sikerült is megvalósítani. Amikor megnyerte a második szettet, az nagyon nehéz helyzet volt mentálisan, de keményen dolgoztam azon, hogy koncentráltabb legyek. Nem számít, hogy ha elveszítem a második vagy az első szettet. Készen kell állnom a háborúra.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés