Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A „hülyeség királyának” nevezte Djokovicot a korábbi világelső

Németh Dániel

Frissítve 12/04/2022 - 10:46 GMT+2

Marcelo Ríos úgy gondolja, nagy hibát követett el azzal Novak Djokovic, hogy visszautasította a koronavírus elleni védőoltásokat, mivel ezzel fontos versenyekről mondott le, miközben fő riválisa halomra nyerte magát. A chilei teniszező szerint eleinte a félelem motiválhatta Djokovicot, ám ma már inkább az arrogancia hajtja, amikor nemet mond az oltásokra.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

A korábbi világelső Marcelo Ríos szerint Novak Djokovic hülyeséget csinált azzal, hogy nem oltatta be magát.
A chilei teniszező előszeretettel hívja fel magára a figyelmet hangzatos nyilatkozatokkal, és akkor sem fogta vissza magát, amikor Novak Djokovicról kérdezték.
Ríos szerint a jelenlegi világelső nagy hibát követett el azzal, hogy visszautasította a koronavírus elleni védőoltást, és több fontos versenyt is beáldozott.
Ezzel átmenetileg (?) lépéshátrányba került a Grand Slam-verseny terén Rafael Nadallal szemben, és néhány hétre a világelsőséget is elveszítette.
„Ez hülyeség. Fel fogja adni a versenyt, és a vakcina miatt nem lesz minden idők legjobb játékosa. Eleinte én is hasonlóan gondolkoztam, de utazni kezdtem, és fel kellett vennem [az oltást].
„Nem tudom, mi lehet az oka, de ha a történelem legjobbja akarsz lenni, és mégis feladod a versenyt valamilyen oltás miatt, akkor te vagy a hülyeség királya.”
Úgy gondolom, eleinte a félelem motiválhatta, de mostanra ez már csak arrogancia
- .
Djokovic kálváriája Ausztráliában kezdődött, ahova a kötelező oltás híján orvosi engedéllyel, korábbi fertőzésre hivatkozva szeretett volna belépni.
picture

Marcelo Rios

Fotó: Getty Images

Bár úgy tűnt, hogy a világelső zöld utat kap, a határon végül feltartóztatták, és az illegális bevándorlóknak fenntartott hotelben szállásolták el.
A hosszas jogi procedúra eredményeképp előbb beléphetett az országba, később azonban kénytelen volt hazautazni, miután a bevándorlásügyi miniszter visszavonta a vízumát.
Azóta egyetlen versenyen állt rajthoz: Dubajban a negyeddöntőig jutott, ahol Jiří Veselýtől kapott ki 6:4, 7:6 arányban.
Az Australian Opent és a Sunshine Double-t (Indian Wells, Miami) kénytelen volt kihagyni, az európai salakpályás versenyek többségén azonban várhatóan ott lehet.
Monte-Carlóban kedden kezdi meg a szereplését a spanyol Alejandro Davidovich-Fokina ellen, akit a két eddigi találkozójukon simán legyőzött.
A meccset az Eurosport 2-n élőben közvetítjük. (A program 11 órakor kezdődik, Djokovic a centerpálya harmadik mérkőzését kapta.)

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés