Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sorsoltak a Garroson: Nadal újra összecsap Zverevvel, Fucsovics végső esélyest kapott

Dani Bálint

Frissítve 23/05/2024 - 15:54 GMT+2

Május 23-án tartották az év második Grand Slam-tornája, a Roland Garros főtáblájának sorsolását. Iga Swiatek selejtezős ellenféllel kezd, a férfi világelső Novak Djokovic egy francia ellen lép pályára az első fordulóban. Marozsán Fábiánnak kedvező, Fucsovics Mártonnak borzalmasan nehéz sorsolása lett. A 14-szeres bajnok Rafael Nadal pedig Alexander Zverevvel játszik. Egyikük sem lehet nyugodt.

Zverev komolyan bejelentkezett a végső győzelemre - erősorrend a Roland Garros előtt

Őrületes első forduló vár ránk.

A nőknél Iga Swiatek jól járt, a nagy ellenfélnek tartott Aryna Sabalenka sem kapott verhetetlen ellenfelet Erika Andreeeva személyében. A harmadik kiemelt Coco Gauff a világelsőhöz hasonlóan selejtezős vagy szerencsés vesztessel játszik először, a negyedik helyen rangsorolt Elena Rybakina pedig Bondár Anna korábbi párostársával, Greet Minnennel.
"Imádom ezt a helyet, szeretek visszatérni Párizsba. Olyan, mintha otthon lennék. A római győzelmem után már volt lehetőségem kicsit várost nézni újra, edzettem is, szóval élvezem, hogy újra itt lehetek." - mondta a sorsolás után a Swiatek.
A magyarok közül Gálfi Dalma, Babos Tímea és Bondár Anna sem jutott főtáblára, Udvardy Panna pedig pénteken játssza a harmadik körös kvalis meccsét.
További érdekesnek tűnő párosítások az első fordulóban:
  • Zheng Qinwen - Alizé Cornet
  • Laura Siegemund - Sofia Kenin
  • Elina Svitolina - Karolina Pliskova

Nadal-Zverev visszavágó, Fucsovics-Tsitsipas rangadó a férfiaknál

Elképesztően izgalmasnak tűnik a nyitókör a férfiaknál, ahol rengeteg kiemelkedő párosítás ígérkezik. A világelső Novak Djokovic egy franciával, Pierre-Hugues Herbert ellen kezdi meg a menetelését, és tudjuk, hogy francia ellen sosem könnyű Párizsban. Jannik Sinnernek kőkemény sorsolás jutott, Cristopher Eubanks ellen azért salakon jóval esélyesebb lesz az első fordulóban. Carlos Alcaraznak selejtezős ellenfele lesz, a negyedik kiemelt Alexander Zverevnek viszont kijutott a jóból: Újra bizonyíthatja, hogy le tudja győzni Rafael Nadalt a Roland Garroson, hiszen egymás ellen játszanak az első körben. A német korábban közel volt Nadalhoz, de az a bizonyos horrorsérülés közbeszólt.
A Roland Garros minden mérkőzése élőben és visszanézhetően követhető az eurosport.hu-n, a Maxon és az Eurosport Applikációban!

Kivel játszanak a magyarok?

Mindkét magyar az alsó ágra került. Marozsán Fábián egy selejtezőből érkező játékos ellen indul útnak remélhetőleg egy sikeres Grand Slam-tornának. Ha Fábi esetleg továbbjut, akkor Grigor Dimitrov következhet. Fucsovics Mártonnak nem volt szerencséje, Stefanos Tsitsipas ellen nyit. A görög kiváló formában van és a végső győzelemre is esélyesnek tartják. Nagyon szurkolunk, hogy Marci jó napot fogjon ki, hiszen Dimitrov ellen már bizonyította az Australian Openen, hogy fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal is.
További érdekesnek tűnő párosítások az első fordulóban:
  • Stan Wawrinka - Andy Murray
  • Gael Monfils - Thiago Seyboth Wild
  • Alexei Popyrin - Thanassi Kokkinakis
  • Luca Van Assche - Denis Shapovalov
  • Richard Gasquet - Borna Coric
  • Ugo Humbert - Lorenzo Sonego
  • Nicolas Jarry - Corentin Moutet
  • Casper Ruud (7.) - Jakub Mensik
  • Matteo Arnaldi - Arthur Fils
A teljes sorsolás ide kattintva nézhető vissza:
A Porsche Centrum Budapest jó szórakozást kíván a mérkőzésekhez!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés