Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán Fábián magabiztos győzelemmel kezdte a Roland Garrost

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/05/2024 - 22:26 GMT+2

Marozsán Fábián három sima játszmában legyőzte a kazah Mihail Kukuskint a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában, vasárnap, így bejutott a 64 közé. A világranglistán 43., esélyesebb magyar játékos kiválóan kezdett, 3:2 után sorozatban három játékot nyert, majd a folytatásban is remekül fogadta a selejtezőből érkezett ellenfele szerváit.

Így zárta le Marozsán Fábián élete első főtáblás meccsét a Roland Garroson

Könnyedén hozta a második szettet is, ugyancsak 6:2-re, és szintén fél óra alatt.
A harmadik felvonásban sem változott a kép, Marozsán magabiztos volt, kihasználta ellenfele minden megingását. 4:2-nél ugyan három bréklabdát is hárítania kellett, de az egyoldalú csata másfél óra alatt véget ért.
Marozsán a következő fordulóban a tizedik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik.
„Bár egy Grand Slam-tornán nincs könnyű meccs, egy picit ezt most simábbnak is éreztem annál, amit vártam, voltak hibái, kaptam ingyen pontokat is. Kukuskin rutinos játékos, és volt benne három győztes meccs, hiszen a kvalifikációból küzdötte magát a főtáblára. Ráadásul a fonákjával verte régen végig a világot, az nekem sem volt a legkellemesebb... Ugyanakkor erre egész jól felkészültem, és a játékának sebessége sem volt bántó. Okosan kihasználtam a gyenge pontjait, amiben az is segített, hogy az edzőm, Balázs György aktív játékosként többször is összecsapott vele, így kiváló tanácsokat kaptam tőle” – nyilatkozta Marozsán Fábián a mérkőzés után.
Azt is elmondta, ez segített neki felgyorsulni is, ezáltal jobban ritörnözött, így sikerült kihasználnia a jó sorsolást, és hullámvölgy nélkül megnyerte mindhárom szettet.
„Örülök neki, hogy pont ezen a fontos tornán állt így össze a játékom az első fordulóra. A következő ellenfelem a bolgár Grigor Dimitrov lesz, akivel centerpályán csapok majd össze, ahhoz, hogy vele is jó mérkőzést játsszak, még magabiztosabbnak és stabilabbnak kell lennem. Bár elsősorban nem salakjátékos, jelenlegi formája miatt akár az egyik favoritnak is nevezhető. Most lesz két napom felkészülni rá, nagyon várom a találkozót – amióta először láttam a sorsolást, azóta az volt a célom, hogy ismét egy centerpályás mérkőzésen próbálhassam ki magamat ellene. Biztos, hogy magával ragad majd a hangulat, jó lenne legalább egy szettet, sőt, talán kettőt is nyerni majd” – fogalmazott.
Hétfőn a két másik magyar játékos is pályára lép a főtábla nyitókörében, Fucsovics Márton a kilencedikként rangsorolt görög Stefanos Tsitsipasszal, Udvardy Panna pedig a huszadik helyen kiemelt orosz Anastasia Pavlyuchenkovával meccsel.
Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfi egyes:
  • Marozsán Fábián-Mihail Kukuskin (kazah) 6:2, 6:2, 6:3
korábban, női egyes:
A Porsche Centrum Budapest jó szórakozást kíván a mérkőzésekhez!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés