Rafael Nadal számára egyfajta bónusz is lehet, hogy most néhány hétig nem versenyezhet.
A 2022-es Ausztrál Open bajnoka négy-hat hétre kiesett a küzdelmekből, miután bordarepedést szenvedett a Taylor Fritz elleni Indian Wells-i döntőben. Nadal láthatóan légzési nehézségekkel küzdött a meccs során, és többször ápolni is kellett.
Korábban mellizomsérüléssel is küzdött a tornán, de hazatérve Spanyolországba, azt mondta, minden rendben van vele. Később azonban, miután konzultált orvosával, Angel Ruiz-Cotorróval, kiderült, hogy fáradásos törése van a baloldali harmadik bordaívnél.
Roland-Garros
Nadalt nagyon várja a Garrosra a tornaigazgató, aki a női tenisz új generációját is méltatta
8 ÓRÁJA
Az, hogy jelenleg nem játszhat, azt jelenti, hogy meglehetősen korlátozottak a lehetőségei a Garros-felkészülését illetően. Pedig egyértelmű célja, hogy visszavegye a tavaly elvesztett trónt Novak Djokovictól. Chris Evert, az Eurosport szakértője úgy véli, vannak egyértelmű pozitívumai annak, hogy Rafának, most egy hosszabb pihenőt kell tartania.
„Elképesztően jó szezonja, hihetetlen mérlege van az idén” – mondta Evert. „Nyert jó sok meccset és tornát, csodálatosan indította a 2022-es évet. Úgy gondolom, ez a sérülés csak egy átmeneti probléma.”
„Amikor Rafa pihenhet, amikor felszabadul számára egy kis plusz idő, az bónusz, egyértelműen pozitív a számára. Azért kell neki a pihenés, mert ez elmúlt évek megtették a hatásukat, szó nincs arról, hogy ilyenkor csak a megelőző heteket kell kihevernie.”
Rengeteg tapasztalata van az elmúlt évekből, hogyan húzza ki magát nehéz helyzetekből. Nem hinném, hogy ez az egész mentálisan hatással lesz rá.
https://i.eurosport.com/2021/06/19/3156968.jpg
„A teste folyamatosan őrlődött az elmúlt húsz évben, úgyhogy szerintem az most a legfontosabb, hogy egészségesen térjen vissza. Főleg, mert három nyert szettre menő meccseket készül játszani. Egy GS-en a győzelemhez hét meccset kell nyerni, és rendkívül erős a mezőny. Kulcskérdés, hogy egészséges legyen, ha meg akarja nyerni a Garrost.”
Nadal sérülése rendkívül váratlanul jött Indian Wellsben, és nagy kár érte az Eurosport másik szakértője, Alex Corretja szerint.
„Rafa sérülése a semmiből jött” – mondta Corretja. „Tökéletes formában volt, magabiztos volt, sorra nyerte a meccseket. Fantasztikus szezonkezdetet produkált, és ilyesmi néha megtörténik, amikor valaki hosszú kihagyás után hirtelen sok meccset játszik. Ilyenkor előfordul, hogy egy újfajta sérülés jön elő, ahogy most az ő esetében is.”
https://i.eurosport.com/2022/04/07/3351270.jpg
„Azért, különösen kár érte, mert a szezon legjobb része most következik a számára. Most fel kell épülnie, edzésbe kell állnia, és remélhetőleg fog még tudni játszani egy felvezető tornát a Garros előtt. Ha így lesz, jó esélyei lesznek arra, hogy ismét ő győzzön Párizsban.”
„Remélhetőleg jó formában tér vissza, mert szerintem nagyon fontos, hogy ő is ott legyen a touron.”
via eurosport.co.uk
Tenisz
Tsitsipas megelőzte Nadalt, Fucsovics rontott
17 ÓRÁJA
Internazionali BNL d'Italia
Nadal és Djokovic is sziporkázott Rómában, íme a legjobb pontok
17 ÓRÁJA