Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lesz mit nézni hétfőn: Nadal, Djokovic, Bondár, Fucsovics és Balázs is pályára lép

Publikálva 22/05/2022 - 21:20 GMT+2

A Roland Garros 2. játéknapján pályára lépnek a férfi tábla legnagyobb esélyesei, Rafael Nadal és Novak Djokovic, míg a nők közül a sorozatban 28 meccset nyerő Iga Świątek. Magyar szempontból is erős napunk lesz, hiszen Bondár Anna, Fucsovics Márton és Balázs Attila is megkezdi a szereplését a francia fővárosban.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Hétfőn három magyar is pályára lép a Roland Garroson, már csak ezért megéri velünk tartani.
Van egy jó hírünk azoknak is, akik nem csak a magyarok miatt néznék a francia nyílt teniszbajnokságot: Rafael Nadal, Novak Djokovic és Iga Świątek is játszik, plusz még egy Naomi Osaka-Amanda Anisimova csemegét is tartogat a program.

Iga Świątek – Lesia Tsurenko (Philippe Chatrier, 1. meccs)

A torna második számú esélyese már búcsúzott Ons Jabeur személyében, Świątek esetében azonban nehéz elképzelni, hogy ne oldja meg az első fordulós akadályt. A lengyel sorozatban 28 megnyert mérkőzésnél jár, győzött Dubajban, Indian Wellsben, Miamiban, Stuttgartban és Rómában, jelenleg minden mellette szól. Lesia Tsurenkónak segíthet, hogy már túl van három meccsen Párizsban, de már az meglepetés lenne, ha egyáltalán meg tudná egy kicsit szorongatni a lengyelt.

Rafael Nadal – Jordan Thompson (Philippe Chatrier, 3. meccs)

Ez lesz az első alkalom, amikor legalább némi képet kaphatunk arról, mennyire zavarja Nadalt a lábsérülése, igaz, az a torna történetének legnagyobb szenzációja lenne, ha Jordan Thompson búcsúztatná a 13-szoros bajnokot. Vélhetően nincs csúcsformában a spanyol, de az ehhez hasonló meccsek fontosak lehetnek abból a szempontból, hogy felmérje: hol tart a játékban, illetve lassacskán felvegye a ritmust. Ami rá is férne, mivel a szokottnál jóval kevesebb meccset játszott a salakos szezonban.
picture

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Novak Djokovic – Yoshihito Nishioka (Philippe Chatrier, 4. meccs)

A világelső saját bevallása szerint mindig is nehezen kapta el a fonalat a salakpályás szezonban, ezért sem aggódott a monte-carlói vagy a belgrádi vereségét követően. Madridban már jól játszott, Rómában pedig bizonyította: úgy is őt tekinthetjük Nadal első számú kihívójának, hogy Alcaraz formája rendkívül meggyőző volt. Yoshihito Nishioka kellemes első körös ellenfél lehet Djokovicnak, az eddigi meccseiken megszorongatni sem tudta a japán, most sem érdemes erre fogadni.

Amanda Anisimova – Naomi Osaka (Suzanne Lenglen 1. meccs)

Osaka a sajtótájékoztatón elmesélte, hogy azt álmodta: Iga Świątekkel sorsolták össze az első fordulóban. Van egy jó és egy rossz hírünk: a jó az, hogy elkerülte a lengyelt, a rossz az, hogy Amanda Anisimovát kapta, aki könnyebb ellenfél lesz ugyan, de ezen a borításon esélyesként léphet pályára a japán ellen. A legutóbbi meccsüket az amerikai nyerte, azt ráadásul az Australian Openen, Osaka egyik legerősebb tornáján. Anisimova két évvel ezelőtt épp a Roland Garroson érte el karrierje eddigi legnagyobb sikerét az elődöntővel, és idén is esélyes egy nagy menetelésre.

Bondár Anna – Petra Kvitová (8-as pálya, 1. mérkőzés)

Az első számú női játékosunkra papíron igen nehéz feladat vár, hiszen a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovával játszik, aki a Roland Garroson is járt már a legjobb négy között. A cseh klasszis azonban finoman szólva sincs nagy formában, ebben az idényben 9-11 a mérlege, a salakpályás szezonban pedig háromból három meccset elveszített. Bondár Anna remek formában mutatkozik be a Roland Garroson, idén 19 meccset nyert meg, a legutóbbi két versenyén, Karlsruhéban és Rabatban pedig egyaránt elődöntőbe jutott. Egy meglepetés nem is lenne akkora meglepetés…
picture

Bondár Anna (Fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: Instagram

Balázs Attila – Marin Čilić (14-es pálya, 3. mérkőzés)

Balázs Attilát több mint egy éve hátráltatja a lábsérülése, ami miatt az előző 14 hónapban csak hat mérkőzésen lépett pályára. Ezúttal védett ranglistával vehet részt a francia nyílt teniszbajnokságon, így nem nagyon reménykedhetett könnyű ellenfélben, Marin Čilić pedig semmi esetre sem tekinthető annak. Még úgy sem, hogy egyértelműen túl van a csúcson, a salak pedig egyébként sem az ő terepe. Nagy veszítenivalója mindenesetre nincs Balázsnak, felszabadultan, nyomás és elvárások nélkül teniszezhet, kiélvezve a meccs minden egyes pillanatát.

Fucsovics Márton – Geoffrey Blancaneaux (7-es pálya, 3. mérkőzés)

„5-10 év múlva ők ketten még Garros-döntőt fognak játszani” – írta egy kommentelő öt éve Geoffrey Blancaneaux és Félix Auger-Aliassime 2016-os, a fiúk mezőnyében összehozott Roland Garros-döntőjének videója alá. Míg Auger-Aliassime azóta top10-es játékos lett, addig a franciának ez a junior GS-trófea maradt az egyetlen komolyabb sikere, most a világranglista 195. helyén tanyázik (egyetlen salakos Challengert nyert meg tavaly év végén, Portugáliában), a főtáblára is „csak” a selejtezőből jutott fel. Fucsovicsnak ezek alapján kinéz egy könnyű, első körös győzelem, de nem tudni, hogy a magyar teniszezőnek elmúlt-e a fejfájása, ami miatt a római selejtező második fordulójában feladta a meccsét, és kénytelen volt kihagyni a genfi tornát is.
Az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációján keresztül valamennyi mérkőzést élőben közvetítünk. A megszokott felállás mellett a Simonne Mathieu pályáról és a magyar játékosok meccseiről is magyar kommentárral jelentkezünk.

Játssz Roland Garros tippjátékunkon, és nézd velünk Wimbledont az Eurosport budapesti szerkesztőségéből. Egyenes út a tippekhez itt!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés