Vasárnapi győzelmével Rafael Nadal kettővel jár Roger Federer és Novak Djokovic előtt, ami a megnyert Grand Slam-címeket illeti. Tavaly nyáron, Wimbledon után 20-20-20 címmel állt a három klasszis, a spanyol azóta azonban behúzta a melbourne-i és a párizsi trófeát is, így már kettővel vezet vetélytársai előtt. A döntő után ezért különösen feltűnő volt, hogy számos más ismert emberrel ellentétben sem Roger Federer, sem Novak Djokovic nem gratulált az újabb győzelemhez.
Rafael Nadal azonban elárulta, hogy Roger Federer privát üzenetben gratulált neki a rekordot jelentő Roland Garros-győzelemhez.
„Rogerrel jó viszonyt ápolunk, és különleges kapcsolat van közöttünk” – mondta Nadal a Sky Sportsnak Olaszországban. „A győzelem után írt nekem egy üzenetet, amiben gratulált.”
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
Miközben Nadal már két győzelemmel elhúzott vetélytársai előtt, kérdéses, régóta húzódó lábsérülései mellett hogyan tudja folytatni a játékot. A vasárnapi döntő utáni nyilatkozatában elmondta, hogy tervezi, hogy kezelésre jár, és a héten már meg is kapta az első dózist. Reméli, hogy képes lesz pályára állni Wimbledonban.
Nadal esetleges távolléte azonban Djokovicnak adhat lehetőséget a folytatásra, a felzárkózásra.

Rafael Nadal és Novak Djokovic

Fotó: AFP

„Bármi megtörténhet” – mondta Nadal az ATP-nek. „Egyértelműen Novak van a legjobb helyzetben, mert nincsenek fizikai problémái, és magas szinten játszik.
„Vele szemben Federer hosszú időre kiesett, és – noha tőlem mindig lehet valami különlegeset venni – mégis mindannyian tudjuk, milyen nehéz visszatérni, főleg 40 évesen. Meglátjuk, mi fog történni.”
Akkor jöhet a naptári Grand Slam?
Nadal Roland Garros-győzelmének van még egy komoly aspektusa. Azzal, hogy az Ausztrál Openután megnyerte az újabb trófeát, eggyel közelebb került a naptári Grand Slamhez, vagyis ahhoz, hogy egy naptári évben mind a négy nagy tornát megnyerje.
Ha valaki ezt egyszerű spekulációnak gondolja, ne tegye!
A spanyol pályafutása során még nem volt olyan év, hogy az első két Grand Slam-tornát megnyerje.
Az idei az első. És noha a következő kettőt legalább olyan nehéz lesz megnyerni, mint az első kettőt, azt sem gondoltuk, hogy idáig eljut. Ki gondolta volna, hogy pár héttel Covid-fertőzése után győzni tud Ausztráliában, és ugyanezt teszi Párizsban nem sokkal azután, hogy eltörte bordáját?! A legnehezebb nyilván Wimbledon lesz, de egészen idén januárig többször győzött Londonban, mint Melbourne-ben.

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

A naptári Grand Slam persze óriási feladat. Tavaly Novak Djokovic próbálkozott meg vele, és az utolsó mérkőzésen, a US Open döntőjében bukta el Daniil Medvedev ellen. Most azonban egyikünk sincs jó formában. Nadal azonban mégis óvatosan fogalmazott:
„Igen, ez őrület, szerintem még akkor is, ha tökéletes formában lennék” –mondta az esélyekről. „Rod Laver óta senkinek sem sikerült. Djokovic volt a legközelebb tavaly. A győzelemnél is jobban örülnek, ha mind a négyben játszhatnék.”
US Open
Djokovic elfelejtett szólni, hogy mégsem hajlandó megfizetni az oltatlansága árát
06/08/2022 17:30
National Bank Open
Veszélyben a US Open? Nadal kihagyja az egyik legfontosabb felkészülési tornát
05/08/2022 13:36