Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Váratlanul kiszáll a második kiemelt! Osaka visszalépett a Garrostól

Gecsei Dina

Frissítve 31/05/2021 - 21:35 GMT+2

Naomi Osaka a közösségi médiában jelentette be, hogy nem folytatja a tornát.

Naomi Osaka

Fotó: Getty Images

Naomi Osaka a közösségi médiában jelentette be, hogy a néhány nappal ezelőtti elhatározása - mely szerint távol kíván maradni a sajtótájékoztatóktól - nem a torna ellen szól, hanem a saját mentális egészségének megóvása érdekében cselekedett.

A hétfői posztjában már arról ír, hogy meghozott egy nehéz döntést, mely szerint visszalép a Roland Garrostól.
"Sziasztok, ez nem az a helyzet, amit elképzeltem, és amit elő akartam idézni, amikor néhány napja posztoltam. Azt hiszem, a legjobb az lesz a torna, a többi játékos, és a saját magam szempontjából is, ha visszalépek, és akkor mindenki újra csak a teniszre fókuszálhat itt, Párizsban. Soha nem akartam zavaró tényező lenni, és elfogadom a kritikát, hogy az időzítésem sem volt épp ideális, vagy hogy az üzenet, amit megfogalmaztam, lehetett volna világosabb is.
De még fontosabb, hogy soha nem bagatellizálnám el a mentális egészséggel kapcsolatos kérdéseket.
Az igazság az, hogy a 2018-as US Open óta komoly depressziós rohamokkal küzdöttem, és nagyon nehezen tudtam megbirkózni ezzel. Aki ismer, tudja, hogy introvertált vagyok, bárki, aki lát a tornákon, észrevehette, hogy gyakran van rajtam fejhallgató, ami segít tompítani a szorongásomat. Bár a tenisz sajtó mindig kedvesen bánt velem - és különösen azoktól a jófej újságíróktól szeretnék elnézést kérni, akiket a lépésemmel most megbántottam -, de nem tudok jól beszélni közönség előtt, és óriási szorongás hullámaim vannak, amikor a média elé kell kiállnom. Mindig ideges leszek és rettentően stresszesnek élem meg, hogy mindig a tőlem telhető legjobb válaszokat adhassam a médiának.
Itt, Párizsban különösen sebezhetőnek éreztem magam, és jobbnak láttam, ha magammal törődöm, és kerülöm a sajtótájékoztatókkal járó feszültséget. Idejében bejelentettem ezt, mert úgy éreztem, a szabályok kissé elavultak és szerettem volna erre felhívni a figyelmet. A torna szervezőinek privátban jeleztem ezt, és elnézést is kértem, hozzátéve, hogy a torna utána boldogan állnék a rendelkezésükre. Most egy kis távolságot szeretnék tartani a pályától, de ha eljön az ideje, szeretnék majd dolgozni azon, hogy mindenkinek - a Tournak, a sajtónak, a játékosoknak és a rajongóknak is - jobb lehessen. Remélem, jól vagytok, szeretlek titeket, majd találkozunk, amikor találkozunk."
Alex Corretja úgy kommentálta Osaka visszalépését, hogy
Ez teljes mértékben sokkoló.
"Szomorú hallani, hogy a kialakult helyzet miatt Naomi meglépte ezt. De ez azt mutatja, hogy mi is emberi lények vagyunk, kívülről csak azt látják, amikor a pályára lépünk, de nem veszik észre, hogy mi zajlik bennünk, amikor körbeutazzuk a világot, játszunk és megbirkózunk a nyomással meg minden egyébbel.
Ez olyan, amiről beszélni kell. Sajnálom őt, de persze szerettem volna látni játszani. Azt gondolom, ahogy próbált megbirkózni ezzel a helyzettel, kicsúszott a kezei közül és ez robbant most.Ezeken a napokon azt érzed a közösségi médiában,, hogy az egész világ rólad beszél, és ő ezt stresszesebben éli meg az átlagnál.
Őszinte lépés volt tőle a visszalépés, de én még ilyet soha nem láttam semmilyen torna alatt."
Mischa Zverev és Mats Wilander a stúdióban is beszélt a helyzetről.
picture

Az Eurosport szakértői elemzik a Naomi Osaka visszalépése körül kialakult helyzetet

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés