Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Óriási, maratoni csatában jutott a fináléba Krejčíková

Eurosport
Eurosport

Frissítve 10/06/2021 - 21:25 GMT+2

Meccslabdát hárítva nyert a Roland Garros elődöntőjében a cseh teniszező.

Meccslabdát hárítva nyert a Roland Garros elődöntőjében Krejčíková

A cseh Barbora Krejčíková lesz a 31. kiemelt orosz Anastasia Pavlyuchenkova ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság női versenyének döntőjében.

Pénteken, a nap második női elődöntőjében Krejčíková a 17. helyen kiemelt görög Maria Sakkarit győzte le maratoni csatában, döntő szett 9:7-re.
Az első játszma óriási brékcsatát hozott - a 12 játékból hétszer az adogató veszített -, és végül Krejčíková került előnybe. A második szettben Sakkari 4:0-ra meglépett, és a folytatásban kettős brékelőnyéből egyet ugyan leadott, de végül kiegyenlítette hátrányát.
A harmadik játszmában 1:1 után a görög játékos ismét brékelőnyre tett szert, majd 5:4-es vezetésénél brék-, egyben meccslabdához jutott, amelyet azonban Krejčíková hárított. Ettől lendületbe jött a cseh teniszező, átvette a vezetést, majd fogadóként jutott két gémben is meccslabdákhoz, amelyekből az ötödikkel tudta lezárni a találkozót.
Az összecsapás 3 óra 19 percig tartott.
Krejčíková Grand Slam-tornákon korábban egyesben legtovább tavaly a Roland Garroson jutott, amikor nyolcaddöntős volt. Női párosban viszont már több sikerélményben lehetett része: 2018-ban Párizsban és Wimbledonban is győzött, idén döntős volt az Australian Openen, ezeken kívül ötször volt még elődöntőben. Párosban most is ott van a legjobb négy között.
A 29 éves Pavlyuchenkova (32. a világranglistán) és a 25 éves Krejčíková (33.) egyesben még nem, csupán párosban találkozott egymással, mindkét alkalommal utóbbi volt a győztes duó tagja.
Barbora Krejčíková (cseh) - Maria Sakkari (görög, 17.) 7:5, 4:6, 9:7
MTI

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés